Galatasaray’a 3-0 mağlup olan İttifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman taraftarın düşme tedirginliğini değerlendirdi. Konyaspor’un sahada dağılmış bir görüntüsü olmadığını vurgulayan deneyimli teknik adam, Konyaspor’un bu konuda sıkıntı yaşamayacağını söyledi

TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor 19. Hafta maçında Galatasaray’a 3-0 mağlup olması, taraftarı tedirgin etti. Düşme tehlikesi ile ilgili konuşan teknik direktör Aykut Kocaman, bu konuda sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçının ilk bölümünde oyunu kendi yarı sahalarında kabul etmelerinin başlangıç planları olduğunu söyledi.

BAŞLANGIÇ PLANIMIZDI

Aykut Kocaman, “Sahaya çıkarken iki takımın da çok çok fazlasıyla puan almaya ihtiyacı vardı. Bizim aşağıdan kurtulmamız gerekiyordu. Daha önemlisi uzun süredir iç sahada maç kazanamıyoruz. Şuandaki konumumuzun temel nedenlerinden biri iç sahada kazanamamak. Taraftarla takım arasındaki bağı kurmak için maç kazanmak gerek. Galatasaray’ın da deplasman problemi vardı. Şampiyonluk yarışından uzaklaştılar. Bu onların için son maçtı. Bizim iç saha problemimiz onların deplasman sorunu vardı. Bu halde çok yüksek enerji ile maça başlayacaklarını bekliyorduk. Rakibimizin genel oyun tarzı itibariyle özellikle maçın 25-30 dakikalık bölümü yüksek enerji ile, becerili ve hızlı ayakları ile rakip kaleye gittikleri, baskı ile sonuç almaya çalıştıkları bir bölüm oluyor. Son dönemde de bunu başarıyorlar. Ancak sonraki bölümde birazcık yorgunluk veya başka nedenlerle oyun kontrolünü kaçırdıklarını, sahada genişlediklerini gördük. Bu nedenle maçın ilk bölümünde topun rakipte olması bizim de tercihimizdi. Savunma arkasına geçirmemek bizim maç başlangıç planımızdı. Golün olduğu bölüme kadar bunu başardık. Tam oyunun kontrolünü ele alacağımız zamanlarda ayağımızdaki topu kaptırıp hiç de sürpriz olmayan bir şekilde golü kalemizde gördük. 1-0’dan sonraki süreçte de oyunu rakip sahaya ittik ama hemen hemen ilk golün kopyası bir golle 2-0 oldu. Tabi o büyük takımlar bu kadar ihtiyacı varken 2-0’dan maç çevirmek kolay değil. İkinci yarıda bizi oyunda tutabilecek tek şey oyunun herhangi bir bölümünde gol bulmaktı. Bunun için çok çabaladık. İkinci yarıda tamamen rakip sahada oynadık. Muslera’yı rahatsız edecek pozisyonlar yakaladık. Muslera’nın her zamanki iyi performansı ve bizim de vuruş konusundaki beceri eksikliğimiz golü engelledi” dedi.

SIKINTI YAŞAMAYIZ

İç sahada kazanamamalarına da değinen Kocaman, “İç sahada kazanamamak dönemsel bir durum. Ne yazık ki futbolun içinde olan şeyler. Son Antep, Trabzonspor ve Galatasaray maçı. Çok ciddi pozisyon bulduğumuz maçlar. Gaziantep maçında bulduğumuz pozisyonlar için ne diyebilirsiniz ki? Bunun başka bir açıklaması yok. Tabi içinde beceri eksikliği, özgüven düşümü gibi sebepler de var.

Konyaspor düşme tehlikesi yaşar mı? Lige baktığımız zaman, takıma bakıldığı zaman kişisel görüşüm bu tehlikeyi en az yaşayacak takımlardanız. Tabi herkes için bu tehlike var. Bugünkü maç eğer bu kadar kolay kopmasaydı bir sıçrayış maçı olarak görünüyordu. Devre arasına girerken davranış biçimleri narmalleşmeye başlamıştı. 6 maçta 14 gol yiyen takımdan olağan Konyaspor’a doğru gidiyordu. Devre arası son derece olumlu geçti ve bu da Ankaragücü maçına yansıdı. Bugünkü maç tamamen bir sıçrama maçıydı. Ancak sonuç bizi biraz daha bizi aşağıya çekti. Bizim burdan ayrıldığımız Konyaspor ile bugünkü Konyaspor arasında fark var. Konyaspor’u Konyaspor yapan o kuvvetli dinamiklerde ayrışma var gibi görünüyor. Temel problem burada başlıyor. Bunu bir şikayet olarak söylemiyorum. Tespit olarak dile getirmeye çalışıyorum. Taraftarın büyük bir bölümünde haklı olarak takımla ilgili düşüncelerinde olumsuz taraf ağır basmaya başlamış. Saha içinde de istenmeyen durumlarda kolay tepki geliyor. Doğal olarak en büyük güc olan taraftar desteğinden yoksun olmamıza neden oluyor. Dolayısıyla hoşnutsuzluk ve onun yarattığı sabırsızlık fazla. Kulüp nezdinde özgüveni sağlayacak sonuçlar gelmediği sürece sıkıntı olacak. Yine de bu takımın düşme konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Konyaspor birbirini terk etmiş, sahada dağılmış bir takım gibi görünmüyor” ifadelerini kullandı.  

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim