İlk olarak Beşiktaş kendi sahasında Lokomotiv Moskova ile 19:00'da karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ise 21:00'de Ajax'a konuk olacak

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki dördüncü maçında bugün sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Alman hakem Felix Zwayer düdük çalacak. Zwayer'in yardımcılıklarını Rafael Foltyn ve Holger Henschel yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi olarak da Mike Pickel görev alacak. Fenerbahçe'de ise zorlu maç öncesi Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic'in sakatlığı bulunuyor. İki futbolcunun da Hollanda deplasmanında forma giymesi beklenmiyor. Dizinden operasyon geçiren Caner Erkin de Ajax maçın oynayamayacak. Ajax ile Fenerbahçe arasında Amsterdam Arena'da bugün TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İsrailli hakem Liran Liany yönetecek.

KARTAL LİDERLİK PEŞİNDE

Beşiktaş, Lokomotiv Moskova karşısında grup liderliği için sahaya çıkacak. Taraftarının önünde Rus temsilcisini ağırlayacak siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda hem liderliğe yükselecek hem de gruptan çıkma yolunda avantaj yakalayacak. "Kara Kartallar", gruptaki ilk maçında deplasmanda Skenderbeu'yu 1-0 mağlup edip, ikinci karşılaşmasında sahasında Sporting Lizbon, üçüncü mücadelesinde ise dış sahada Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalmıştı. Grup maçlarına deplasmanda aldığı 3-1'lik Sporting Lizbon galibiyetiyle başlayan, ardından da sahasında Skenderbeu'yu 2-0 mağlup eden Lokomotiv Moskova, dördüncü hafta mücadeleleri öncesi grupta 7 puanla lider durumda bulunuyor.

FENER'DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında bugün Hollanda deplasmanında Ajax'la karşılaşacak. Grupta 4 puanla 2. sırada yer alan sarı-lacivertliler, üç maç sonunda 2 puana sahip Ajax karşısında kazanarak üst tura yükselmek için avantaj yakalamak istiyor. Sarı-lacivertliler, gruptaki ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye 3-1 yenilmiş, ikinci karşılaşmasında ise Celtic'le İskoçya'da 2-2 berabere kalmıştı. Sarı-lacivertliler grubun üçüncü maçında ise İstanbul'daki son dakikalarda bulduğu golle Ajax'ı 1-0 yenmişti. Grupta galibiyeti bulunmayan Ajax ise Fenerbahçe'ye kaybettiği maçtan önce Celtic ve Molde ile berabere kaldı.

AVRUPA'DA 198. MAÇ

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda bugün deplasmanda Hollanda'nın Ajax takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 198. maçına çıkacak.  Avrupa kupalarında bugüne dek çıktığı 197 maçın 70'ini kazanan sarı-lacivertliler, 88 maçı yitirdi, 39 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.  Bu maçlarda rakip fileleri 245 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 302 gol gördü. Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla bugün yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 182. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 181 maçın 67'sini kazanıp, 36'sında berabere kaldı, 78 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 227 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 256 gol gördü.

AA

Editör: TE Bilişim