Türkiye Basketbol 1. Lig’de normal sezonu 7.sırada tamamlayan Konyaspor Basketbol Takımı, Süper Lig’e çıkma yarışında Play – Off oynamaya hak kazanmıştı. Yeşil beyazlılar, Play – Off çeyrek finalinde ligi 4.sırada bitiren Düzce Belediye ile eşleşti ve serinin ilk maçı geçtiğimiz Cumartesi günü Düzce’de oynandı. Konya ekibi bu maçtan 80-83 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Lig sıralamasına göre ev sahibi avantajını elinde bulunduran Düzce Belediye, iç sahada mağlup olmasının ardından avantaj Konyaspor’a geçti.

İKİNCİ MAÇ BUGÜN KONYA’DA

Konyaspor Basketbol, Play – Off çeyrek final ikinci maçında bugün Düzce Belediye’yi konuk edecek. Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu’ndaki mücadele saat 17.00’de başlayacak. Başantrenör Aziz Bekir ile önemli bir çıkış yakalayan ve deplasmandaki ilk maçı kazanan Konyaspor, bu karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılmak istiyor. Çeyrek finalin diğer eşleşmesinde bugün Mamak Belediyesi, OGM Ormanspor’u konuk edecek. Mamak Belediyesi Spor Salonu’ndaki maç 15.00’te başlayacak. Serinin ilk maçında Mamak Belediyesi, Ormanspor’u 66-79 mağlup etmişti.

KONYASPOR KAZANIRSA YARI FİNALDE

Play – Off çeyrek final ilk maçında Düzce Belediye’yi deplasmanda yenen Konyaspor Basketbol, ev sahibi avantajını eline aldı. Yeşil beyazlı takım, bugün oynayacağı karşılaşmayı kazanması durumunda yarı finale yükselecek. Yenilgi durumunda ise Kartal’ın yarı finale çıkma şansı devam edecek. Yarı finale çıkan takım Düzce’de oynanacak olan üçüncü maçın sonunda belli olacak. Konyaspor Basketbol, Düzce Belediye’yi elemesi durumunda yarı finalde Mamak Belediyesi – Ormanspor eşleşmesinin tur atlayanı ile eşleşecek. Mamak Belediyespor, çeyrek final serisinde 1-0 önde.

TARAFTAR DESTEĞİ EN ÖNEMLİ KOZ OLACAK

Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Konyaspor Basketbol Takımı’nın bugün evinde oynayacağı kritik maçta en önemli kozu taraftar olacak. Yeşil beyazlı takım, Süper Lig’e çıkma adına taraftarının vereceği destek ile Düzce Belediye karşısında galibiyetle ayrılmak istiyor. Konyasporlu taraftarlar Düzce Belediye maçının biletlerini maç günü Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda bulunan gişeden temin edebilecek. Konyaspor’un bu kritik karşılaşma için yaptığı duyuruda “Yarı Final bileti için 14 Mayıs Salı Günü Saat 17:00’de Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda buluşalım” ifadeleri yer aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim