TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadelesini sürdüren 1922 Konyaspor, ikinci yarıda takımın başına getirdiği deneyimi teknik adam Salih Eken ile birlikte adeta kanatlandı. Yeşil-Beyazlılar, ikinci yarıda çıktığı 11 karşılaşmada 19 puan toplayarak küme düşme hattından uzaklaştı. İlk yarıya 14 puanda bitiren Yavru Kartallar, Zahir Renklibay başkanlığında ve Salih Eken yönetiminde uçuşa geçerek 14. sıraya kadar yükseldi. Daha önce de 1922 Konyaspor’un zorlu döneminde başkanlık görevinde getirilen ve takımı ligde tutan Zahir Renklibay, ikinci döneminde de takımı başarıya ulaştırmayı başardı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Teknik ekip ve sporcularımıza güveniyorduk. Bizi yanıltmadılar. Teknik kadroyu ve futbolcularımı kutluyorum.” dedi.

ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI

Ülkemizde etkisini hızla hissettiren yeni tip salgın olan Koronavirüs ile ilgili konuşan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ülkemize de sıçramış bulunuyor. TFF’nin liglerin ertelenmesiyle ilgili almış olduğu bir karar var. O karara saygı duymamız gerekiyor. Şu anda ortada büyük bir belirsizlik var. Biz de yönetim olarak futbolculara ve teknik ekibe izin vermiştik. Normalde dün antrenmanlara başlayacaktık. Ancak baktık ki süreç uzayacak, antrenmanı Perşembe gününe erteledik. Liglerin durumu ne olacak biz de bilmiyoruz. Merakla biz de bekliyoruz kararı. Ancak saygı göstermek zorundayız. Beklemekten başka çare şu an için yok. Önce insan sağlığı gelir. Koronavirüs nedeniyle biz de önlemlerimizi aldık. Sporcularımızın bulundukları yerleri dezenfekte ettik. Çok dikkat ediyoruz. Gerekli tedbirleri de aldık.” ifadelerini kullandı.

GEREKEN UYARILARI YAPTIK

Ülkemizde de etkisini hızla ilerleterek ciddi can kayıplarına neden olan Koronavirüs’le ilgili de konuşan Renklibay, “Futbolcularımızın hepsi evlerinde gerekli talimatları vermiştik.  Virüs ile ilgili uzmanlarımız gereken bilgileri sporcularımıza aktardılar. Kendilerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarımızı yapmıştık. Virüsün, ülkemize yayılma sürecine bağlı olarak böyle bir karar aldık ve 2 gün daha antrenmanlarımızı erteledik. Bugün hocalarımızla görüşüp nasıl ilerleyeceğimiz konusunda bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sonrasında ise yeni bir kamp planı kurarak ilerleyeceğiz. TFF’de de görüşmeler devam ediyor. Oradan gelecek kararı da bekliyoruz. TFF, ligleri 17 Nisan’da başlatmayı düşünüyor. Ancak bu tarih şu an için ne kadar sağlıklı bilmiyoruz. Biz de kararı bekliyoruz.” dedi.

ŞİKAYET BULUNMUYOR

Türk spor camiasında Koronavirüsün önce Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda sonrasında ise Galatasaray’da Fatih terim ve Abdürrahim Albayrak’da görülmesinin ardından takımlar sporcularına test yaptırma telaşına girmişti. ‘Takımda virüse dair bir şikayet var mı’ sorusuna yanıt veren 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Şuan için takımımızda virüse dair bir şikayet bulunmuyor. Henüz daha test de yaptırmadık yarın toplandıktan sonra tüm takıma testten geçireceğiz. Şu an sporcularımız kendi evlerinde. İl dışında olan sporcularımızda var o yüzden yarın toplandığımızda ilk işimiz sağlık müdürlüğüne başvurup ve testi gerçekleştirmek.” dedi.

TAKDİRE ŞAYAN

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor ikinci yarıyla beraber adeta uçuşa geçti ve ateş hattndan kurtularak derin bir nefes aldı. Konuyla ilgili konuşan Renklibay, “İkinci yarıyla birlikte hem biz hem de teknik ekip değişti. Salih hocayla anlaştık.  Salih Hoca, deneyimli bir hocamız onun ve ekibinin de gayretiyle ileriye doğru bir çıkış yakaladık. Takımın başına gelir gelmez hemen takımdaki eksiklikleri bize rapor etti. Biz de tasarruflu çalışmamızla eksik bölgelerimize nokta atışı transferler yaptık. Sonrasında ise birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımız devam etti. Onun neticesinde de başarı geldi. Genç bir ekibe sahibiz gençlerinde başarıya aç olmasıyla beraber olumlu sonuçlar aldık. Biz başarının geleceği konusunda sporcularımıza güveniyorduk. Nitekim bizi yanıltmadılar. Zorlu maçlarda gösterdikleri performans gerçekten takdire şayan. Takımımız uzun süreden beri de mağlubiyet yüzü görmüyor. Burada takım çalışması da çok önemli. Oyuncularımı kutluyorum. İyi bir çıkışımız vardı. Maalesef Koronavirüs nedeniyle çıkışımız yarı da kaldı. Ligler başladığında ise bu oyunumuzun devam edeceğini düşünüyorum. Genç bir ekip olduğumuz için toparlanma sürecimiz de daha çabuk olacaktır. O nedenle de diğer takımlardan daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

AVANTAJIMIZ TECRÜBEMİZ

Sezon ortasında ikinci kez 1922 Konyaspor Başkanlığına gelen Zahir Renklibay, ilk başkanlık sürecinde de 1922 Konyaspor’u alt sıralardan almış ve yukarı basamaklara çıkarmıştı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Renklibay şunları söyledi: “Başarının sırrı ilk deneyimimiz bu konuda tecrübemiz olması en büyük avantajımız. Onun dışında takımın temel eksiğinin ne olduğunu tespit etmek ve yerini doldurmak. Bunun yanı sıra aidat duygusunu sporcularımıza aşılıyoruz. Birlik, beraberlik ve sporcularla olan yakın ilişki çok önemli. Bunlar olduğu takdirde ve eksik noktalar kapatıldığı takdirde başarı kendiliğinden geliyor.”

PİLOT TAKIMA İHTİYAÇ VAR

TFF 2. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’un pilot takımı olan 1922 Konyaspor, A takıma oyuncu verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay ise konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Renklibay, “Pilot takım olmamızın tek nedeni A takıma Konyaspor‘a oyuncu verebilmektir. Benim tek düşüncem o yönde. Çünkü Konyaspor’un böyle bir pilot takıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta bir ara ligde bir takım daha olsa daha iyi olur. Çünkü, A takım ile pilot takım arasındaki makas çok olduğu takdirde A takıma oyuncu verme olanağı zorlaşıyor. Pilot takımlara sahip olmak gerekiyor.” dedi.

TARAFTAR SAHİP ÇIKMALI

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor gerekli taraftar desteğini göremiyor. Çoğu karşılaşmada maçlarını seyircisiz gibi oynayan Yeşil-Beyazlılar taraftarın takıma sahip çıkması gerektiğini düşünüyor. Taraftar konusuna da değinen Zahir Renklibay, “Özellikle taraftarlarında bizlere destek vermesi gerekiyor. Maçlar gidiyoruz hiçbir taraftarımızı göremiyoruz. Futbolcularımız da bu durumu gördükçe üzülüyorlar. Taraftar desteğini hissedemiyorlar. Taraftarlar bu takıma sahip çıkmalı ki oyuncularımız heveslensin. Bu takımdan genç ve yetenekli oyuncularımız var. Bu oyuncularımızı A takıma kazandırmamız gerekiyor. Günümüzde yabancı futbolcuların maliyeti oldukça yüksek. Futbol endüstrisinde de çok büyük paya sahip takımların mutlaka altyapıya önem vermeleri gerekiyor. Burada yetişen oyuncuları da pilot takıma vermeleri gerekiyor. Burada kendini geliştiren oyuncuyu ise kademe kademe yükselterek A takıma vermek gerekiyor.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ KONYASPOR’A KAZANDIRMAK

Son haftalarda 1922 Konyaspor adına çıkışa geçen Güray Gazioğlu, Seddar Karaman ve Seydi Kayasoy hakkında da açıklamalarda bulunan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renkibay, “Güray ve Seddar’ın performansından oldukça memnunuz. Güray’a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çok yetenekli bir futbolcu ama 3-5 kilo fazlalığı var. Bu kilolarından kurtulduğu takdirde mevcut performansının da  üstüne koyarak iyi yerde olacaktır. Seddar ise karakterli bir çocuk performansını en iyi şekilde sahaya yansıtıyor. Seydi ise defans hattında adeta bir lider gibi oynuyor. Gol katkısı da veriyor. Hedefimiz bu çocukları Konyaspor’a kazandırmak.” İfadelerini kullandı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim