Ankaragücü’nü 2-0 ile geçerek milli araya moralli giren Atiker Konyaspor’da dün şok edici bir gelişme yaşandı. Atiker Konyaspor’da yönetim kurulu aldığı karar ile teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolları ayırdı. Yapılan açıklamada ‘görülen lüzum üzerine’ ifadesi kullanılırken, deneyimli teknik adamın camia ile kimyasının tutmadığı için böyle bir karar alındığı ifade ediliyor.

Konu ile ilgili Konyaspor yönetiminden yapılan açıklama şu şekilde; Yönetim Kurulumuz teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yapmış olduğu toplantı sonrasında görülen lüzum üzerine kendisi ile devam etmeme kararı almıştır. Sayın hocamız Süper Lig’in en önemli, tecrübeli teknik adamlarından biridir ve kulübümüze önemli katkıları olmuştur. Bu bağlamda Sayın Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 
Yönetim Kurulumuz konuyla ilgili bu akşam durum değerlendirmesi yapmak üzere toplanacak ve en kısa sürede takımın başına geçebilecek isimlerle ilgili yol haritasını belirleyecektir.
Kamuoyuna duyurulur…

SADECE 14 MAÇA ÇIKTI

Atiker Konyaspor’un yollarını ayırdığı Rıza Çalımbay Konyaspor’un başında sadece 14 maça çıktı. Sezon başında yapılan genel kurulun ardından hoca seçiminde fazla zamanı olmayan Konyaspor yönetimi teknik direktör Rıza Çalımbay’da karar kılmıştı. Deneyimli teknik adam Konyaspor’un başında 14 resmi maça çıktı. 12 lig maçında yeşil beyazlıların başında yer alan Çalımbay, 12 maçta 17 puan toplamayı başarmıştı. 

Sezona iyi bir başlangıç yapan Çalımbay 5 maçlık kazanamama serisi ve Türkiye Kupası’ndan elenmesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim