Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk olacak olan İttifak Holding Konyaspor’da çalışmalar sürüyor. İlk haftayı BAY geçtikten sonra çıktığı 4n karşılaşmada 1 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 6 puan toplayan Anadolu Kartalı, Gaziantep’te rövanşı almak istiyor. Konyaspor’u ağırlayacak olan Gaziantep’te ise sıkıntılı günler yaşanıyor. 5 hafta sonunda galibiyetle tanışamayan kırmızı-siyahlılarda teknik direktör Marius Sumidica da eleştirilerin odağı haline geldi. Trabzonspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında hareketleriyle gündeme gelen Sumidica’ya Gaziantep camiasından tepkiler yükseliyor. Bu doğrultuda Gaziantep FK’dan son gelişmeleri aktaran Gaziantepli gazeteci Murat Atay, Konya Yenigün Gazetesi’ne konuştu.

SON 5 YILIN EN KÖTÜ BAŞLANGICI

Gaziantep FK’dan son durumları aktaran Gaziantepli gazeteci Murat Atay, “Gaziantep son 5 yılın en kötü başlangıcını yaptı. Henüz galibiyetle tanışamadı. Geçen sezon ilk 5 maçta 10 puan toplamıştı. Bu sezon ise 5 maçta 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Gaziantep FK için Konya maçı büyük önem taşıyor. Localarında açılmasıyla birlikte Gaziantep takımı kendi seyircisi önünde galibiyetle tanışmak istiyor. Bu yüzden Konyaspor maçına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Gaziantep için Konyaspor maçı büyük önem arz ediyor.” dedi.

SUMİDİCA’YA TEPKİLER VAR

Gaziantepli gazeteci Murat Atay, Gaziantep FK’nın Antalyaspor maçını, Marius Sumudica olayını ve Kevin Mirallas’ın kırmızı kartı hakkında konuştu. Atay, “Süper Lig’de 5. hafta geride kalırken Gaziantep Futbol Kulübü’nün henüz galibiyeti bulunmuyor. İyi durumda değiller. En son Antalyaspor karşılaşmasında beraberliği son anda kurtardılar. Teknik direktör Marius Sumidica da ayrı bir sıkıntı olarak kulüpte göze çarpıyor. Trabzonspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında yaptığı hareketler, davranışlar ve yaptığı açıklamaları tepki topluyor ama Başkan Mehmet Büyükekşi, Sumudica’ya sahip çıkıyor. “Teknik direktörümüzün arkasındayız. Kimse ona terbiyesizlik yapamaz.” şeklinde konuştu. Onun yanı sıra Gaziantep Futbol Kulübü’nde eksik oyuncu kırmızı kart gören futbolcuların dışında bulunmuyor. Ancak kadronun da çok yeterli olduğunu söyleyemem. Geçen seneki kadroyu bozdular ve giden oyuncuların yerini dolduramadılar. Bu doğrultuda Gaziantep FK hücum anlamında sıkıntılar çekiyor. Büyük umutlarla transfer edilen Kevin Mirallas da Antalyaspor maçında 28 dakika dayanabildi. Çift sarı karttan, oyun dışında kaldı. Sumidica’nın nasıl bir 11 ile sahaya çıkacağı merakla bekleniyor.” şeklinde konuştu.

GAZAİANTEP FK’NIN TEK HEDEFİ 3 PUAN

Gaziantep FK’nın nasıl bir takım olduğu hakkında açıklamalarda bulunan Murat Atay, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantep ilginç bir takım. Antalyaspor karşılaşmasında uzun bir süre 10 kişi oynadı ve hemen sonrasında 9 kişi kaldı ancak Antalya’dan 1 puanla dönmeyi başardılar. Teknik Direktör Marius Sumudica’nın takım üzerinde teknik ve taktik açısından çok büyük bir etkisi var. Gaziantep FK için bir öngörüde bulunmak çoğu zaman hata oluyor. Etkili oyuncuları var her an skoru değiştirebilecek oyuncuları var. Ancak her an golü yiyebilecek bir durumu da var. Bu nedenle Konyaspor maçında Gaziantep FK’nın ne yapacağı belirsiz. Ancak Gaziantep FK’nın tek hedefi Konyaspor maçında 3 puan.”

KONYASPOR DİRENÇLİ TAKIM

İttifak Holding Konyaspor’un ilk 5 haftalık performansı hakkında konuşan Gaziantepli gazeteci Murat Atay, “Konyaspor ilk haftayı BAY geçti. Sonrasında ise milli takım arası oldu. Konyaspor’da dirençli bir takım. Yeni Malatyaspor karşılaşmasında iyi oynamasına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor iyi bir takım. İyi bir kadroya sahipler. Konyaspor, geçen sezon kötü bir süreçten geçti ama sonrasında toparlayarak ligde kaldı.” ifadelerini kullandı.

ORTADA BİR MAÇ

Gaziantepli gazeteci Murat Atay, nasıl bir maç beklediğine yönelik fikirlerini de aktardı. Atay, “Cumartesi günü Gaziantep FK ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşma ortada bir maç. Bu takım ağır basar diyemiyorum. İki takımı da geçen hafta izledim ve ortada olan beraberliğe yakın bir maç. Ancak golü bulanın kazanacağı bir maç. İyi olan kazansın.” dedi.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim