Atiker Konyaspor'un Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'na geçmesiyle birlikte kapılarını yalnızca Konya Anadolu Selçukspor'a ve amatör branşlara açan Konya Atatürk Stadyumu, tarihinin son günlerini geçiriyor. Edinilen bilgiye göre emektar stadyum mayıs ayı itibariyle yıkılmaya başlayacak. Haberin duyulması üzerine Anadolu Selçukspor Saraçoğlu Sahası'nın yapımına hız verirken, diğer amatör branşlar ise gelişmeleri beklemek üzere geri plana çekildi.

İHALE BELEDİYEDE

Şu an itibariyle Konya Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan emektar Atatürk Stadyumu, bu sezon Konya sporuna karşı son görevlerini yerine getiriyor. Atatürk Stadyumu, 1950 yılında açılmış ve çok amaçlı spor salonları ile birlikte zamanında Türkiye'nin gözde spor komplekslerinden birisi olmuştu.

DERİN BİR HÜZÜN

Konyaspor'un yeni stadyuma taşınmasıyla birlikte kapılarını tamamen Anadolu Selçukspor'a ve amatör branşlara bırakan Atatürk Stadyumu, yıkılmasıyla birlikte Konyalı sporseverleri derin bir boşluğa bırakacak. Emektar stadyum tarihinde birçok başarıya ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmıştı.

FİNAL OYNANDI

Konya Atatürk Stadyumu, 7 Mayıs 2014 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası finaline de ev sahipliği yapmıştı. Galatasaray ile Eskişehirspor'un karşılaştığı mücadelede kazanan takım ise Galatasaray olmuştu. 

KONYASPOR, KAYSERİ MAÇI İLE BIRAKTI

Şu an karşılaşmalarını yeni stadyumda yapan Atiker Konyaspor, Atatürk Stadyumu'ndaki son maçını ise 11 Mayıs 2014 tarihinde Kayserispor ile oynandı. Yıkımına başlanacak olan stadyumun büyük bir bölümüne yeşil alan ve park yapılması bekleniyor. 

Haber: Hasan Yıldırım

Editör: TE Bilişim