Konyaspor forması ile çıktığı ilk maçta 3 gol birden atan Hollandalı futbolcu, Konyaspor’un Türkiye Kupası’nı taraftar desteği ile kazanacağını ifade etti

Konyaspor’un Eskişehir’de Manisaspor’u yendiği şampiyonluk maçında attığı gol ile yeşil beyazlı ekibe Süper Lig biletini kazandıran Sjoerd Ars, Konya Yenigün Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, Konyaspor’un taraftar desteği ile Başakşehir’i yeneceğini belirtti. Konya’da çok güzel günler geçirdiğini ifade eden golcü futbolcu, Konyaspor’da en beğendiği oyuncunun Riad Bajic olduğunu sözlerine ekledi. İşte Sjoerd Ars’ın açıklamaları…

‘ETLİEKMEĞİN TADI DAMAĞIMDA KALDI’

Konya’da çok güzel günler geçirdim. Orada bulunduğum süre içinde bir otelde kaldım. Çalışan personel olsun, Konya halkı olsun her konuda yardımcı olmaya çalışıyordu bana. Ve tabi ki etliekmeğin tadı damağımda kaldı.

‘GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU HERKESE GÖSTERDİK’

Konyaspor’ transfer olduğumda takım 13. sıradaydı. Play-Off’a kalmamız son anda oldu. İlk olarak Bucaspor’u eleyip finalde Manisaspor ile karşılaşacaktık. Manisaspor ligde bizden daha iyi performans sergilemişti. Haliyle favori olarak onlar gösteriliyordu. Ama ligin son zamanlarında ne kadar güçlü olduğumuzu herkese göstermiştik. Taraftarlarımız ise bizim için ekstra bir güçtü.

‘O GÜNLERİ UNUTMAYACAĞIM’

Hem gol atıp hem finali kazanmak benim için gerçekten harikaydı. Bir gün sonra şehirde tur atıp taraftarlarımızla beraber kutlamıştık. Küçük oğlum da yanımdaydı. Her şey çok güzeldi. Arada eski görüntüleri görünce ne kadar özlediğimin farkına varıyorum. Harika günlerdi ve o günleri unutmayacağım.

‘RİAD BAJİC’İ BEĞENİYORUM’

Şimdilerde de Konyaspor’u takip ediyorum. Sonuçlara ve ligin durumuna bakıyorum. Şu an takımdaki en çok hoşuma giden oyuncu Riad Bajic. Sanırım takımın en iyisi. Tabi bunun yanı sıra mesela Ali Turan olsun Selim Ay olsun halen takımda. Yani Konyaspor’u yakından takıp ediyorum. Benim oynadığı dönemde Erdal Kılıçarslan ile saha içinde uyum içindeydik ve iyi bir ikiliydik. Erdal ile aynı takımda tekrar oynamak isterim.

‘İLK MAÇIMDA ÇOK ŞANSLIYDIM’

Konyaspor forması ile çıktığım ilk maçımda 3 gol birden atmıştım. İtiraf etmeliyim ki o gün yaptığım o gün attığım üç golde biraz şanslıydım. Son golde elimle bir işaret yapmıştım. O el işaretimle ne kadar şanslı olduğumu anlatmaya çalışmıştım. Süper Lig’e çıktığımız Manisaspor maçında da gol atma şansı yakaladık. Eskişehir’de o atmosferde gol atmak gerçekten harikaydı.

‘HOLLANDA’DA OYUN SİSTEMİ FARKLI’

Hollanda’da bulunduğum sürede harika iki sezon geçirdim. 50 gol 20 asist yaptım. Hollanda’da takımlar genelde tribünlerin istediği bir futbol oynuyor. Yani hedef sadece 3 puan değil ayrıca bol bol gol pozisyonuna girmek. Bu da forvetlerin sevdiği oyun tarzı. Bütün bunların hepsi bir arada olunca bol gollü sezonlar geçirdim. Diğer ülkelerde ise futbolcular genelde birbirine çok yakın oynuyor. Bu da daha çok fiziksel güce dayanıyor.

‘KONYA AVRUPA’YI HAK ETMİŞTİ’

Konya’ya transfer olduğumda Konyaspor’un büyük bir takım olduğunu biliyordum zaten. Fakat ondan önceki sezonlar sıkıntı çekmişti takım. Süper Lig’e çıktıktan sonra yeni stadyumun da yapılmasıyla birlikte, taraftarın da desteğiyle beraber bu büyük çıkışı yakalamak için en uygun dönemdi ve öyle de oldu. Zaten şu anda gayet sağlam bir şekilde Süper Lig’de mücadele etmeye devam ediyor. Geçen sezon takım olarak çok iyi bir performans sergilediler ve UEFA Avrupa Ligi’ne katıldılar. Şehir olarak zaten bunu hak ediyorlardı. Muhteşem bir stadyum ve şehre sahipler. Ayrıca bu taraftar potansiyeli ile Konyaspor’un önümüzdeki yıllarda tekrardan Avrupa Ligi’ne katılacağını düşünüyorum.

‘KONYASPOR SÜREKLİ OLARAK DAHA YUKARIYA OYNAMALI’

Konyaspor, son yıllarda yakaladığı çıkışı sürekli hale getirmeli. Önümüzdeki sezon aynı bu şekilde devam etmeleri gerek ve hedef koyup o hedefe ulaşmaları lazım. Ama Türkiye gibi bir ülkede her hafta hedefin farklı olabiliyor. Planlarını iyi yaparsan sürekli olarak üst tarafa doğru gidebilirsin. Yeniden Avrupa Ligi’ne katılmak zor olmaz.

‘KONYASPOR TARAFTAR DESTEĞİ İLE KAZANACAK’

Tabi Avrupa Ligi’nin yanında Çarşamba günü bir de Türkiye Kupası finali oynayacak Konyaspor. Başakşehir çok iyi bir takım. Şampiyonluk iddialarını uzun süre devam ettirdiler. Ama unutmamak lazım ki maç Eskişehir’de olacak. Ve Konyaspor’un çok iyi bir taraftar kitlesi var. Maçın Eskişehir’de olması Konyaspor için bir avantaj. Konyaspor’un bu maçı taraftar desteği ile kazanacağını düşünüyorum ve canı gönülden başarılar diliyorum.

‘YENİ STADYUMA MUTLAKA GELECEĞİM’

Konyaspor’dan ayrıldıktan sonra Konyaspor yönetimi ile hiçbir iletişimim olmadı. Yeni stadyumda Konyaspor’un maçını izlemeyi çok isterim. Bir gün kesinlikle Konya’ya gelerek orada maç izleyeceğim.

‘UMARIM KONYASPOR ŞAMPİYON OLUR’

Konyaspor taraftarına o dönem bize yaşattıkları her şey için çok teşekkür ederim. Zira desteklerini hiç bir zaman eksik etmediler. Umarım önümüzdeki sezonlar çok başarılı olurlar ve bir gün Süper Lig’de şampiyon olurlar.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim