Temsilcimiz Atiker Konyaspor'un forvet oyuncusu Samuel Eto'o'nun, Antalyaspor karşılaşmasında sahaya sahte dolar atarak kendisini protesto eden taraftarlara cinsel organını gösterdiği iddiasına ilişkin TFF'nin inceleme başlattığı iddia edildi. İddia Antalyaspor cephesinden geldi. Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, kırmızı beyazlı yönetim olarak gerçekleştirdikleri toplantıda Eto'o'nun bu davranışı sonrası kulübün atacağı adımların görüşüldüğünü anlattı.

"EKSTRA GİRİŞİMİMİZ OLMAYACAK"

Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut'un TFF yetkilileri ile görüştüğünü aktaran Arıcı, "Başkanımız Cihan Bulut TFF ile iletişime geçti. TFF yetkilileri Eto'o'nun görüntüsünü izlemiş. Onlar da işlem başlatmış. Biz bu nedenle ek bir girişim yapmıyoruz. TFF'de süreç başlamış, görüntü izlenmiş ve karar verecek. TFF'nin kararını bekleme kararı aldık. Ekstra bir girişimimiz olmayacak. PFDK'ya gidecek mi gidilmeyecek mi bekleyeceğiz. TFF'nin vereceği karar sonrası yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.

"NOUMA'NIN HAREKETİNE BENZİYOR"

Eto'o'nun yaptığı davranışın geçmişte de Pascal Nouma'nın yaptığı harekete benzediğini anımsatan Arıcı, "Eto'o'nun hareketinin en net örneği Nouma olayı var. Orada verilen ceza belli. Bizim Eto'o konusunda beklentimiz de o yönde. Bunu yorumlayan kişilerin yorumu da önemli. TFF'nin kararını bekleyeceğiz. Bu iyi niyetle yorumlanabilir ama bizim yönetim olarak düşüncemiz kasıtlı olarak yapıldığı. Daha önceki örneklerde 5-6 maç ceza alıyordu. PFDK'ya sevk edilip edilmeyeceğini, nasıl karar çıkacağını bekleyeceğiz ve sonrasında biz de ona göre karar verip adım atacağız" dedi.

ANTALYASPOR’DA ETO’O ACISI

Devre arasında Konyaspor’a transfer olan Samuel Eto’o Antalyaspor’un gündeminden düşmüyor. Maç öncesi Eto’o’nun Antalyasporlu bazı futbolculara şike teklif ettiği iddiasıyla gülünç duruma düşen Antalyaspor yönetimi, şimdi de Eto’o’ya federasyondan ceza aldırabilmek için uğraşıyor. Antalyaspor basın sözcüsü Cihan Arcı’nın açıklamaları bitmek bilmeyen Eto’o acısı olarak değerlendirilirken, TFF’nin bu saçma yaygaraya prim verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

DHA/SPOR SERVİSİ