Kulübün her sezon olduğu gibi bu sezon da ilçelerden istendiğini söyleyen Şan, daha önceki senelerde Ereğli'ye verilen Konya Gençlerbirliği'ni örnek gösterdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'un Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Spor Toto 2.Lig'de mücadele eden pilot takım Konya Anadolu Selçukspor'un Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Kulübün dünü, bugünü ve yarını ile ilgili olarak birçok konuda açıklamalarda bulunan Ahmet Şan, son olarak ise yönetime yeni seçilen Mehmet Güney ve arkadaşlarına başarı temennisinde bulundu.

KONYA GENÇLERBİRLİĞİ ÖRNEĞİ

Olağan Genel Kurul'un ardından kulüp ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ahmet Şan, her sezon olduğu gibi bu sezon da Anadolu Selçukspor'a ilçelerden talip olduğunu ifade etti. Şan isteklere cevabını ise bir zamanlar Ereğli'ye verilen ve o sezon 3.Lig'den amatör lige düşen Konya Gençlerbirliği'ni örnek vererek iletti. Ahmet Şan konu ile ilgili olarak; "Bazı ilçelerden yine her zamanki gibi talepler oluyor. Anadolu Selçukspor'u ilçelere almak istiyorlar. Daha önce de böyle bir durum olmuştu. Aşağı yukarı 10 ya da 12 yıl önce yine Konya Gençlerbirliği adı altında Konyaspor'un yanı sıra ikinci bir profesyonel kulübümüz daha vardı. Yine Akşehir, Beyşehir ve Ereğli kulübü almak istediler. Biz de kulübü en son Ereğli'ye vermiştik. Ama maalesef hayatiyetini fazla sürdüremedi. Verildiği sezonda amatör lige düştü. Şu an Anadolu Selçukspor'un harcadığı miktarları ilçelerde sağlamak pek mümkün değil" dedi. 

'UYGULAMADAN MEMNUNUZ'

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan; "Anadolu Selçukspor ile uyguladığımız pilot takım uygulamasından memnunuz. Buradan gelen birçok arkadaşlarımıza Konyaspor teknik heyetimiz yer verdi. Kendilerine verilen bu şansı değerlendirenler ve değerlendiremeyenler oldu. Kadromuzda bugün devam eden Ömer Ali Şahiner, Volkan Fındıklı ve Halil İbrahim Sönmez Anadolu Selçukspor'dan gelen isimler. Bununla birlikte hem Konyaspor hem de Anadolu Selçukspor altyapısından yetişen ve profesyonel olarak dışarıda futbol hayatını sürdüren birçok Konyalı futbolcu var. Bu da Konya'da bazı şeylerin oturduğunu gösteriyor. İnşallah bu sayıyı daha da arttırarak hem A milli takıma hem de genç milli takımlara futbolcu vermeye gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

'GELİRLER KALICI OLDUKÇA, PİLOT TAKIM UYGULAMASI DEVAM EDECEK'

Başkan Şan; "Konyaspor'umuz başarılarını devam ettir de gelirleri bu şekilde kalıcı olursa İnşallah Anadolu Selçukspor ile pilot takım uygulamasını devam ettirmek istiyoruz. Zaten bu uygulamayı yapan ve başarılı olan pek az kulüp var. Biz de başarılı olan birkaç kulüpten birisiyiz. Mesela bu sezon Süper Lig'de birkaç kulüp pilot takım denemesi yaptı. O takımlar da 3.Lig'den amatöre düştü. Konya'mız için en uygun olan yine Anadolu Selçukspor'un devam ettirilmesidir" ifadelerini kullandı.

'4 YILDIR BU İŞİ SÜRDÜRÜYORUZ'

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan; "Bizim 5.senemiz. 4 senedir bu işi bir şekilde yürütüyoruz. Anadolu Selçukspor'un bütçe konusunda ciddi rakamlara da ulaşıldı. Esas hedef tabii ki Konyaspor'umuza Konya'dan genç oyuncular yetiştirmektir. Bu sezon play-off'u hedef alarak biraz daha hedeflediğimizden biraz daha fazla bir bütçe ile bu işe soyunduk ama bu da şunu gösterdi; para ile bu işler olmuyor. İyi bir ekip oluşturmak gerekiyor. 2.Lig de olsa mücadele etmek kolay değil. Ancak yine de çok şanssızlıklar yaşandı. Bu lig maratonunda gönül daha genç bir kadro ile play-off'ta yer almak isterdi. İnşallah önümüzdeki sezon ya da sezonlarda bu nasip olur" dedi.

'ASLİ GÖREVİMİZE DÖNMEMİZ GEREKİYOR'

Ahmet Şan; "Anadolu Selçukspor olarak birinci asli görevimize dönmek gerekiyor. Hedefli bir takım için bütçeleri finanse etmek çok kolay olmuyor. Konyaspor'un bir borç ödeme hedefi var. Eğer Anadolu Selçukspor bünyemizde olmasaydı, geçen sene borcumuzu bitirirdik. Her şeyimiz resmi, kurumsal. Biz zor olan bu işe soyunduk. Aşağı yukarı altyapılarımızda 300 kadar Konyalı gençlerimize 10 yaşından 21 yaşına kadar tüm çocuklarımıza bu imkânı veriyoruz. Konyaspor ile birlikte Anadolu Selçukspor'da toplam 150 kişi her ay bizden maaş almaktadır. Teknik heyet, futbolcular ile birlikte söylüyorum. Hem Konyaspor'un imkânlarını buraya seferber ediyoruz, hem de Konyaspor'umuza ve Türk futboluna genç futbolcular yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

'PEYDERPEY YIKILACAK'

Yeni sezon maçların oynanacağı stadyum ile ilgili de konuşan Ahmet Şan; "Asil görevimizi Anadolu Selçukspor ile devam ettireceğiz. Burada hem Konya Büyükşehir Belediye'mize hem de Karatay Belediye'mize teşekkür ederim. Özellikle yeni dönemde Atatürk Stadyumu'nun da peyderpey buradaki tesisler devreye girdikçe yıkılacağından dolayı Selçuk Üniversitesi'ndeki stadyum kullanılacak. Önümüzdeki sezon mevcut Atatürk Stadyumu yıkılana kadar üniversite sahası da hazırlanacak. En azından merkezde Anadolu Selçukspor'un maç yapma imkânını devam ettirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

'ERKAN GENÇ VE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDERİM'

Başkan Şan son olarak; "Bir önceki dönem görev yapan Erkan Genç ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bir sezonu iyisiyle kötüsüyle bir şekilde atlattık. Önemli olan kurumsal olarak bu işin devam etmesidir. Bu bir bayrak yarışıdır. Yine Konyaspor'umuza kazandırdıkları değerli bu şekilde sürdürmeleri camiamız adına da kazançtır. Önemli olan burada pilot takım projesinin başarılı şekilde devam ettirilmesidir" dedi.

 HASAN YILDIRIM

Editör: TE Bilişim