Mevcut Başkan Mehmet Günbaş'ın tek liste halinde girdiği ve oy birliği ile başkan seçildiği genel kurulda önemli değişiklikler yapıldı. Kulüp tüzüğünde yapılan değişikliklerden sonra yönetim kurulu sayısı 9'dan 11'e çıkarılırken takımın ismi de Konya Anadolu Selçukluspor'dan Konya Anadolu Selçukspor olarak değiştirildi.

Konya Anadolu Selçukluspor olağan genel kurulunu önceki gün yaptığı toplantı ile gerçekleştirdi. Genel kurula Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay,   Spor camiasının önde gelen isimleri ve delegeler katıldı. Mehmet Günbaş'ın oy birliği ile tekrar başkan seçildiği genel kurula daha önce başkan adaylığını açıklayan Cevat Şenkardeşler katılmadı. Şenkardeşler genel kurula saatler kala yaptığı açıklamada kimseden destek görmediğini iddia ederek adaylıktan çekildiği belirti. Şenkardeşler'in yaptığı açıklamada "Konyaspor Başkanı Mehmet Baykan telefonlarıma çıkmadı" cümlesini kullanması mizah konusu oldu. Aday olduğu pilot takımın bağlı bulunduğu kulübün başkanının ismini dahi bilmeyen Şenkardeşler'in adaylıktan çekilmesi doğru bir karar olarak nitelendirildi.

GÜNBAŞ: GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Konya Anadolu Selçukspor Olağan Genel Kurul'un ardında tekrar başkanlığa seçilen Mehmet Günbaş, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada Konya'yı ve Konya Anadolu Selçukspor'u çok daha iyi günlerin beklediğini ifade etti. 2. Yıllık bir emekleme dönemini geride bıraktıklarını dile getiren Günbaş, Konyaspor'un ve Konya Anadolu Selçukspor'un yönetim istikrarı sayesinde gelecek sezondan itibaren önemli hamleler yapacaklarını dile getirdi. İlk dönemde birçok hoca ile çalıştıklarını hatırlatan Günbaş, "Emekleme dönemi geride kaldı. Artık istikrar peşinde olacağız" dedi. Amatör bir bütçe ile profesyonel işler yaptıklarını dile getiren Günbaş, bu sezondan gelecek yıla da 500 bin TL borç bıraktıklarını ifade etti. Bu durumun sponsorluk anlaşmalarında kaynaklanan sıkıntılardan doğduğunu ifade eden Günbaş, bu borcunda sponsorlar ile yaşanan sıkıntının giderilmesinin akabinde halledileceğini söyledi. ASKF Genel Başkanı Remzi Ay'da Anadolu Selçukspor'a sahip çıkılması gerektiğini ifade etti

DEĞİŞİMİ SELÇUKLU BELEDİYESİ İSTEDİ

İki yıl önce Konya Şekerspor ismiyle 2. Ligde mücadele eden takım ilk genel kurulunda Anadolu Selçukluspor adını almıştı. Geçen sezon sonunda yapılan genel kurulda takımın Konya'nın bir takımı olduğunun bilinmediği iddia edilerek isim yine değiştirilmiş ve Konya Anadolu Selçukluspor yapılmıştı. Bu sezonda gelenek bozulmadı ve isim değişikliğine gidildi. Takımın Konya Anadolu Selçukluspor olan ismi Konya Anadolu Selçukspor olarak değiştirildi. Değişiklik isteğinin Selçuklu Belediyespor cephesinden geldiği ve bazı noktalarda karışıklığa neden olduğu için böyle bir istekte bulunulduğu öğrenildi. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim