Yeşil beyazlı temsilcimiz Konya Anadolu Selçukspor, devrenin ilk maçında ligin zirvesinde bulunan güçlü rakibi Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaştı. Dirençli bir oyun ortaya koyan Yavru Kartal, 10 kişi kalmasının ardından yediği gol ile maçtan mağlup ayrıldı. Anadolu Selçukspor’da mağlup olunmasına rağmen oynanan oyun sonraki haftalar öncesi umut verdi. Karşılaşmanın gollerini Tuzlaspor’da Berat Ali Genç ve Muhammed Akarslan atarken, Konya ekinin tek golünü Sertan Yiğenoğlu kaydetti.

YENİ TRANSFERLER İLK 11’DE BAŞLADI

Devre arasında altyapıdan takıma takviye yapan ve dış transferde sadece iki oyuncu ile anlaşma sağlayan yeşil beyazlı takımda, kadroya dahil edilen iki futbolcu da ikinci yarının ilk maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Ümit Karaal ve Reşo Akın’a hazırlık maçlarında görev veren Teknik Direktör Alper Avcı, Tuzlaspor karşılaşmasında eksik oyuncuların da olması ile bu iki futbolcuya forma verdi. Reşo Akın, 90 dakika sahada kalırken, Ümit Karaal, 72.dakikada ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı. 

DİRENDİ ANCAK BAŞARAMADI

Konya Anadolu Selçukspor, Tuzlaspor deplasmanında dirençli bir oyun ortaya koymasına rağmen mağlup oldu. Güçlü rakibine karşı az pozisyon veren yeşil beyazlı takım mücadelenin 43.dakikasında Berat Ali Genç’in attığı gol ile ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda oyuna dahil olan temsilcimiz, aradığı golü de buldu. 64.dakikada Sertan Yiğenoğlu ile skoru eşitleyen Konya ekibi, 72.dakikada 10 kişi kalması ile oyundan düştü. Bu durumu iyi değerlendiren İstanbul ekibi, 74.dakikada Muhammed Aksarslan’ın attığı golle maçı 2-1 kazanmayı başardı. Konya Anadolu Selçukspor, aldığı mağlubiyet ile 17 puanda kalırken, Tuzlaspor 40 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Yeşil beyazlı temsilcimiz 19.hafta maçında Fethiyespor’u konuk edecek.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim