Haftaya 2. sırada giren İnegölspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan yeşil-beyazlılar, Bursa temsilcisine liderlik koltuğunu hediye etti

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, ligin 12. haftasında dün lig 2.'si İnegölspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Son üç haftada 8 puan kaybeden yeşil-beyazlılar, İnegöl deplasmanına umutlu gitti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Anadolu Selçukluspor, zorlu rakibine deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla üst üste 11. puanını kaybederken ligin 9. sırasına kadar geriledi. Temsilcimiz 16 puanda kaldı. Ev sahibi ekip İnegölspor ise aldığı bu sonuçla ligin zirvesine yerleşti. Puanını 24'e çıkartan İnegöl, haftaya zirvede giren Balıkesir'in İskenderun Demir Çelik'e 1-0 yenilmesi ile yakaladığı şansı iyi kullanmış oldu. Balıkesir 22 puanla 2. sıraya gerilerken, İskenderun ise puanını 19 yaparak 3. sıraya yerleşti.
İnegöl İlçe Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. Üst üste 3 haftada oynadığı zorlu maçlarda 8 puan kaybeden temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, lig ikincisi İnegöl karşısında daha temkinli bir futbol ortaya koyarak hata yapmamaya özen gösterdi. Ev sahibi ekip ise zirveyi hedeflediği maçta taraftarının desteğini arkasına alarak kazanmanın hesaplarını yaptı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk net pozisyonundan ev sahibi ekip 14. dakikada Raif ile yararlanamadı. Kanatları kullanarak sağlı sollu ataklar düzenleyen İnegöl karşısında yakaladığı kontra atak şansını iyi değerlendirmek isteyen yeşil-beyazlılar Aykut ve Semih ile iki önemli pozisyondan yararlanamadı. İlk yarıda öne geçme şansını değerlendiremeyen ekipler soyunma odasına 0-0'lık sonuçla gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki ekipte ilk yarıdaki 11'leriyle başladı. İkinci yarının ilk dakikalarından itibaren karşılaşma büyük bir mücadele örneğine sahne oldu. Ev sahibi İnegöl, evinde kazanmak için arka arkaya ataklar düzenledi, Yeşil-beyazlı temsilcimiz ise son üç haftada kaybettiği puanların telafisini yapmayı ve bulduğu fırsatları iyi değerlendimek istedi. Maçın 52. dakikasında orta alandan aldığı topla Kaleci Deniz ile karşı karşıya kalan Eray, İnegölspor'un öne geçme şansını değerlendiremedi. Baskılı oyununa devam eden İnegöl, aradığı golü 55. dakikada buldu. Bu dakikada sağ kanattan aldığı topla kaleci ile karşı karşıya kalan Oğuz Kocabal, İnegölspor'u 1-0 öne geçirdi.
Bu dakikadan sonra maçta eşitliği sağlamak için mücaodele eden Anadolu Selçukluspor, Rıdvan, Ahmet ve Serhat ile yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Eşitliği sağlamak için mücadele eden Anadolu Selçukluspor defansında açıklar vermeye başladı. Bu açıklardan birini iyi değerlendiren İnegölspor 64. dakikada durumu 2-0'a getirdi. Bu dakikada Bursa temsilcisinin golünü Raif Demir kaydetti. Maçın 80. dakikasında Anadolu Selçukluspor, Serhat Mermer durumu 2-1'e getiren golü attı. Maçın son bölümlerinde beraberlik çin umutlanan yeşil-beyazlılar, ataklarının hızırı artırdı. Son dakikalara daha atak giren ve evine en azından bir puanla önmek isteyen temsilcimizin çabaları sonuç vermedi ve maç ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
SPOR SERVİSİ

STAT: İnegöl
HAKEMLER: Erbay Aldemir, Erdem Gökalp, İbrahim Bekler
İNEGÖLSPOR: Sofu, Alişan, Mustafa, Deniz, Oğuz, Raif (Dk. 78 Mümin), Berkay, Bayram, Şenol, İlhan (Dk. 88 Özgür), Eray (Dk. 90 Serkan)
ANADOLU SELÇUKLUSPOR: Deniz, Yusuf (Dk. 75 Göktuğ), Semih (Dk. 65 Rıfat), Serhad, Volkan, AHMET, İlhan, Fikret (Dk. 83 Can) Uğur, Rıdvan, Aykut
GOLLER: Dk. 56 Oğuz, Dk. 64 Raif (İnegölspor), Dk. 80 Serhad (Anadolu Selçukluspor)
SARI KARTLAR: Dk. 9 Eray, Dk. 49 Alişan, Dk. 64 Raif (İnegölspor), Dk. 30 Uğur, Dk. 56 Rıdvan, Dk. 60 İlhan, Dk. 81 Göktuğ (Anadolu Selçukluspor)


 
Editör: TE Bilişim