Eken'in teknik ekibi ile birlikte Menajer Yasin Çelik'de yönetime istifasını verdi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor'da Teknik Direktör Salih Eken ve tüm ekibi istifa etti. Ligin zirvesi için mücadele ederken üst üste 5 haftada galiiyete hasret kalan ve bu haftalarda sadece bir puan alabilen yeşil-beyazlılarda tüm teknek heyet görevi bıraktı. Ayrıca uzun yıllar Konyaspor'da futbol oynadıktan sonra Anadolu Selçukluspor'da menajer olarak göreve başlayan Yasin Çelik'te istifa eden isimler arasında yer aldı. Anadolu Selçukluspor'da Teknik Direktör Salih Eken ile birlikte yardımcıları Hamdi Özturgut, Hacı Hasan Yaşar, Osman Durmuş ve kaleci antrenörü Abdulkair Subaşı, yönetim kuruluna Çamlıdere Şekerspor maçı sonrasında istifalarını sundu.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından kısa bir açıklama yapan Anadolu Selçukluspor Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş, geçtiğimiz akşam teknik heyetin yaptığı istifaların yönetim kurulu tarafından kabul edildiğini söyledi. Yeni teknik ekibi oluşturmak için çalışmaların ara vermeden başladığını belirten Günbaş; “Vakit kaybetmeden yeni teknik heyeti oluşturmak ve ligde ara verdiğimiz çıkışımıza devam etmek istiyoruz. Bunun için kollarımızı sıvadık ve çok kısa bir zaman içinde yeni ikibimizi oluşturacağız” diye konuştu. Teknik Direktör Salih Eken ise çamlıdere Şekerspor maçından sonra yönetimle kısa bir görüşme yaptığını söyledi. Gerekli açıklamaları resmiyete kavuşmasada yaptığını ifade eden Eken; “Konya'da yetişmiş bir isim olarak şehrimin ve görev yaptığım takımın menfaatlerini her zaman gözetirim. Kulübümün asla zarar görmesini istemem ve bu konuda yapmam gereken neyse onu yaparım. Bunu yönetim kuruluma da belirttim” diye konuştu.
Öte yandan Anadolu Selçukluspor, ligin 13. haftasında Çamlıdere Şekerspor'a kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Ligde 4 hafta öncesine kadar liderlik hesapları yapan yeşil-beyazlılar sakat, cezalı ve kadro dışı kalan futbolcuların yokluğunda sürekli puan kaybetmeye başladı. 6 hafta önce Gaziosmanpaşa deplasmanında aldığı 1-0’lık galibiyetin sonrasında 3 puana hasret kalan yeşil-beyazlılar aldığı Çamlıdere Şekerspor yenilgisi ile 16 puanda kaldı ve ligin 10. sırasına geriledi. Yeşil-beyazlılar, galibiyet hasretini 5’e, puan hasretini ise 4 maça çıkarttı.
İNEGÖL LIDERLIĞINI KORUDU
Spor Toto 2. Lig'de 13. hafta sona ererken, beyaz grupta İnegönlspor, liderliğini korudu. Temsilcimiz Anadolu Selçukluspor'un gerilemeye devam ettiği ligde geçtiğimiz hafta zirveyi eline geçiren İnegölspor, zorlu haftada deplasmanda Eyüpspor'a 2-0 mağlup oldu. Bursa temsilcisi, Balıkesirspor'un Körfez Futbol Kulübü ile 2-2 berabere kalması ile zirvedeki yerini korudu. İnegölspor 24 puanda kalırken, 23 puana ulaşan Balıkesir, liderlik şansını kaybetmiş oldu. Beyaz Grup'ta puan durumu ise şöyle:
13. haftada alınan sonuçlar şu şekilde: Bayrampaşaspor 2–0 Kırklarelispor Balıkesirspor 2–2 Körfez Futbol Kulübü Tokatspor 1–0 Alanyaspor Anadolu Selçukluspor 0–1 Çamlıdere Şekerspor Denizli Belediyespor 2–1 İskenderun Demir Çelikspor Kızılcahamamspor 2–1 Gaziosmanpaşaspor Eyüpspor 2–0 İnegölspor Yeni Malatyaspor 4–3 Ofspor Lig'de 14. hafta maç programı ise şu şekilde 2 Aralık 2012 Pazar Saat 13:30 Kırklarelispor-Anadolu Selçukluspor Alanyaspor–Altay Çamlıdere Şekerspor-Eyüpspor Gaziosmanpaşa-Tokatspor İnegölspor-Yeni Malatyaspor İskenderun Demir Çelikspor-Kızılcahamamspor Körfez Futbol Kulübü-Denizli Belediyespor Ofspor-Balıkesirspor.
SPOR SERVİSİ
 
Editör: TE Bilişim