TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, dün ligin 6. haftasında İzmir temsilcisi Altay ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Henüz ilk sezonunu geçirdiği ligde oldukça iyi bir görüntü ortaya koyan Anadolu Selçukluspor, zorlu deplasmandan bir puanla dönmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar Altay ile 0-0 berabere kaldı. Temsilcimiz aldığı bu sonuçla puanını 9'a çıkardı.
İzmir Alsancak Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda oldukça kontrollü başladı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk bölümlerinde taraflar birbirine üstünlük kurma çabasını gösterdi. Lig'de ikinci durumda bulunan Altay, evinde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanmak ve kazanmanın hesaplarını yaptı. Temsilcimiz Anadolu Selçukluspor ise bu maçta da mücadeleci görüntüsünü sürdürdü. Yeşil-beyazlılar, orta alanda ve savunmasında dikkatli davranarak yakaladığı kontra atakları değerlendirmenin çabasını verdi. Maçın 18. dakikasında Volkan'ın attığı ara pasta kaleci Sabri ile karşı karşıya kalan Halil Yılmaz, topu avuta vurdu ve Altay adına bir pozispondan yararlanamamış oldu. 21. dakikada yakaladığı fırsatları iyi değerlendirmenin hesaplarını yapan Anadolu Selçukluspor, gole yaklaşan taraf oldu. Bu dakikada Yusuf Akyel, orta alandan aldığı toplu ceza alanına doğru hareketlendi ve topu Semih'e aktardı. Kaleye yüzünü dönen Semih yaptığı vuruşla kaleci Ali Şaşal'ı geçemedi. Maçın ilk yarısında tarafların gol arayışı sonuç vermedi ve ilk yar golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısı da bir orta alan mücadalesi şeklinde başladı. Ev sahibi Altay, maçı kazanmanın hesaplarını yaparken ikinci yarıda daha diri bir görüntü ortaya koymanın çabasını verdi. Temsilcimiz Anadomlu Selçukluspor ise dikatli ve mücadeleci görüntüsünde istikrarlı bir futbol ortaya koydu. Maçın 51. ve 62. dakikalarında ev sahibi ekip Altay, Mustafa Aykut ve Abdulkadir ile yakaladığı gol fırsatlarından yararlanamadı. Maçın 64. dakikasında temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, Rıdvan ile gole yaklaştı. Bu dakikada topu sol kanattan taşıyıp çizgiye inen Uğur Bulut, yaptığı ortada rıdvan'ın arka direkte topla buluşturdu. Rıdvan yaptığı vuruşta topu avuta gönderdi. Yeşil-beyazlılar, maçın 72. daikasında Yaser ile yakaladığı bir kontra atak fırsatından yararlanamadı. Karşılaşmanın son on dakikasına ev sahibi ekip sağlı sollu ataklarla Anadolu Selçukluspor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Temsilcimiz ise dikkatli savunması ile Altay'a geçit vermedi. Tarafların çabası zorlu 90 dakikanın ardından sonucu değiştirmeye yetmedi ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.
SPOR SERVİSİ

STAT: Alsancak
HAKEMLER: Ekrem Gerginci, Felat Tekeş, Şaban Azizoğlu
ALTAY: Ali Şaşal, Volkan, Ahmet, Oğulcan, İsa, Hüseyin (Dk. 42 Cihan), Metin (Dk. 74 Yakup), Mustafa, Halil (Dk. 59 Abdullah), Serhat Akın, Abdulkadir
ANADOLU SELÇUKLUSPOR: Ahmet, Fikret, Volkan, Uğur, Mehmet, Aykut (Dk. 59 Kenan), İlhan, Yusuf, Semih (Dk. 86 Serhat Mermer), Rıdvan, Yaser (Dk. 76 Rifat)
SARI KARTLAR: Dk. 34 Hüseyin, (Altay), Dk. 66 Yusuf (Anadolu Selçukluspor)

Editör: TE Bilişim