Yeşil-beyazlılar aldığı bu beraberlikle puanını 16'ya çıkardı ve ligin 3. sırasına geriledi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor  9. hafta maçında İskenderun Demir Çelikspor ile 1-1 berabere kaldı. Kenan Karışık ile bir penaltı atışından yararlanamayan ve galibiyeti kaçıran Anadolu Selçukluspor, aldığı bu sonuçla puanını 16'ya çıkartırken ligin de 3. sırasına geriledi. Yeşil-beyazlılar İskenderun karşısında aldığı beraberliğe üzülüyor. Yeşil-beyazlılar ligin 10. haftasında alt sıralarda bulunan Körfez Futbol Kulübü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Dünü izinli geçiren Anadolu Selçukluspor, zoru maçın hazırlıklarına bugün yapacağı tek idmanla başlayacak. Yeşil-beyazlılarda, sakatlığı devam eden Feyyaz belen dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Ligin 9. haftası birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Haftaya lider giren Kızılcahamam, bu periyodu maç yapmadan geçince koltuğundan oldu. Altay'ı kendi evinde 2-1 mağlup eden Balıkesirspor 18 puanla grubun yeni lideri oldu. Çamlıdere Şekerspor'u 1-0 yenmeyi başaran İnegölspor ise puanını 17'ye çıkarttı ve ligin ikinci sırasında yer aldı. Haftanın ez üzgün takımı ise Temsilcimiz Anadolu Selçukluspor oldu. İskenderun Demir Çelik ile evinde berabere kalan yeşil-beyazlılar, 2. sırada girdiği haftada mutlak bir liderlikten oldu. Ligin 9. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Çamlıdere Şekerspor-İnegölspor (0-1) Kırklarelispor-Ofspor (1-1) Bayrampaşaspor-Körfez Futbol Kulübü (2-2) Anadolu Selçukluspor-İskenderun Demir Çelikspor (1-1) Eyüpspor-Gaziosmanpaşaspor (2-1) Yeni Malatyaspor-Alanyaspor (0-0) Balıkesirspor-Altay (2-1) Denizli Belediyespor-Tokatspor (1-4)
EKEN: MÜCADELE SEVİNDİRİCİ
İskenderun Demir Çelikspor karşısında galibiyeti kaçıran temsilcimizde teknik Direktör Salih Eken maç sonrası yaptığı açıklamada “Liderlik hesapları sanırım istemedin bizi strese soktu” dedi. Teknik Direktör Salih Eken “Bu maçı kazansaydık lider olacaktık. Bunun bilincindeydik. Hafta boyu çalışmalarımızı da kazanmak üzerine yapmamıza rağmen bu gerçek bizi istemeden de olsa sanırım sterse soktu. Kaybedilen 2 puan var ve biz yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan 1-0 geriden gelip maçı çevirebilecek kadar pozisyon bulabilmemizdi. Maç içinde kullandığımız penaltı atışını gole çevirebilseydik yine lider olacaktık. Galibiyeti hak edecek pozisyonları bulup bu kadar yaklaşmışken yapamadık. Nasip değilmiş diyoruz. Sonuçta futbolcularımı kutluyorum. İyi bir mücadele oldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum ve inşallah izleyenlerde zevk almıştır” dedi. Eken sözlerini şöyle tamamladı “ Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Onlarda insan. Onlar da bizler gibi futbolun içinde olan ve görevlerini yapmaya çalışan insanlar. Ancak rakip takımın özellikle maçın son çeyreğinde zamanı çalma girişimlerini herkes gördü. Bunlara daha az tolerans tanınırsa futbolun güzelliklerini izleme ve izlettirme imkanımız o kadar artacaktır. Bizim gibi futbol oynamaya çalışan takımların en büyük sorunu bu.”
SPOR SERVİSİ 
Editör: TE Bilişim