Yeşil beyazlı temsilcimiz Konya Anadolu Selçukspor’da alt sıralardan kurtulma mücadelesi devam ediyor. Yavru Kartal, ligde 21.hafta maçında kendi sahasında Sivas Belediye ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda rakibine göre üstün bir oyun ortaya koyan Anadolu Selçukspor, üstün oynamanın meyvesini aldı ve 33.dakikada Maksut Taşkıran ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu şekilde sona ererken, ikinci yarı oldukça çekişmeli geçti. Güray (pen.) ve Ömer Faruk ile 2-1 öne geçen Sivas ekibine karşı 48.dakikada Çağatay’ın atılması ile 10 kişi mücadele eden Konya ekibi, bu rağmen 69.dakika beraberlik golünü bulmayı başardı. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

İLK YARIDA ÖNE GEÇTİ

Konya Anadolu Selçukspor, Sivas Belediye Spor karşısında ilk yarıda daha iyi bir oyun ortaya koydu. Yeşil beyazlılar üst üste ataklar geliştirirken, aradığı golü 33.dakikada buldu. Bu dakikadan sonra oyunda kontrolü elinde alan Konya Anadolu Selçukspor, ilk yarının bitimine kadar rakibine geçit vermedi. Maçın 45.dakikasında temsilcimizde Ümit Karaal ve Çağatay Kader sarı gördü. Konya Anadolu Selçukspor’dan golün sahibi Maksut Taşkıran, önceki haftalarda olduğu gibi gollerine bu maçta da devam etti.

ANADOLU SELÇUKSPOR 10 KİŞİ MÜCADELE ETTİ

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Konya Anadolu Selçukspor’da Çağatay Kader, ikinci sarı kartı görerek kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. 48.dakika itibariyle Yavru Kartal, 10 kişi mücadele etti. Kırmızı kartın moral bozukluğu ile oyundan kopan temsilcimiz, rakibin atakları karşısında direnmekte zorlandı. Sivas Belediye’nin 49.dakikada penaltıdan attığı gol ile müsabakaya eşitlik gelirken, yeşil beyazlı takım 55.dakikada Ömer Faruk Emeç’in attığı gol ile 2-1 geriye düştü. Soğuk duş etkisi yaratan golün ardından oyunu çevirmek için etkili olmaya çalışan Yavru Kartal, 69.dakikada aradığı golü buldu. Kadir Kaan Özdemir penaltıda attığı gol ile durumu 2-2’ye getirdi. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

YAVRU KARTAL 3 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sivas Belediye ile kendi sahasında 2-2 berabere kalan Konya Anadolu Selçukspor, 21.hafta sonunda puanını 22’ye yükseltti. 14.sıraya gerileyen yeşil beyazlı takım, ligin ikinci yarısında oynadığı maçta   kez yenilirken, 2 kez berabere kaldı ve 1 galibiyet aldı. Yavru Kartal’ın bu süreçteki karşılaşmaları da bol gollü geçti. Son 2 maçında da 2-2 beraberlik ile ayrılan temsilcimiz, ligin 19.haftasında oynadığı Fethiyespor maçını da 3-2 kazandı. Konya ekibi, son 4 maçta 8 gol atarken kalesinde de 8 gol gördü. Konya Anadolu Selçukspor, ligin 22.haftasında Zonguldak Kömürspor deplasmanına gidecek.

SPOR SERVİSİ 

Stad: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz

Hakemler: R. Alkım Aksoy, Ali Etlikci, Serdar İla

Konya Anadolu Selçukspor: Alp Tutar, Kadir Kaan Özdemir, Maksut Taşkıran, Recep Metin (57' İbrahim Serdar Aydın) Ümit Karaal, Ayberk Altan (57' Alpay Cin) Çağatay Kader, Alpay Koldaş, Reşo Akın, Emre Can Atilla (53' Yusuf Erdem) Samet Bulut


Sivas Belediyespor: Ahmet Üçgün, Murat Cömert, Berkay Öztuvan, Güray Gazioğlu (81' Gökhan Çırak) Serkan Yavuz, Alperen Pak (46' Ercüment Eray Atak) Ali Aydın, İbrahim Sürgülü, Alpay Koçaklı (87' Halil İbrahim Can) Mustafa Aydın, Ömer Faruk Ermeç


Sarı Kartlar: 45' Ümit Karaal, 72' Samet Bulut, 90' Maksut Taşkıran (Konya Anadolu Selçukspor)  71' Güray Gazioğlu, 75' Ömer Faruk Ermeç, 86' Alpay Koçaklı (Sivas Belediyespor)

Kırmızı Kart: 48' Çağatay Kader  (Konya Anadolu Selçukspor)

Goller: 33' Maksut Taşkıran, 69' Kadir Kaan Özdemir (P) (Konya Anadolu Selçukspor) 49' Güray Gazioğlu (P), 55' Ömer Faruk Ermeç (Sivas Belediyespor) 

Editör: TE Bilişim