Anadolu Kartalı Hırvatistan takımlarından HNK Rijeka’nın 26 yaşındaki sol beki Leonard Zuta’yı transfer etti. Sezon sonu sözleşmesi sona eren tecrübeli oyuncu için 300 bin Euro bonservis ödeneceği öğrenilirken, oyuncu Konyaspor’dan yıllık 400 bin Euro kazanacak

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor ilk transfer hamlesini gerçekleştirdi. Anadolu Kartalı Hırvatistan Ligi takımlarından HNK Rijeka’nın tecrübeli sol beki Leonard Zuta’yı kadrosuna kattı. 26 yaşındaki Makedon futbolcu kısa süre içinde Konyaspor’a imza atacak. 

HEM SOL BEK HEM STOPER

Atiker Konyaspor devre arası transfer döneminde savunmasını güçlendirdi. Rijeka takımından transfer edilen Leonard Zuta sol bek mevkisinde forma giyiyor. 1.84’lük boyu ile savunmanın ortasında da görev yapabilen 26 yaşındaki oyuncu güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. 

BONSERVİSİ 300 BİN EURO

Atiker Konyaspor Rijeka ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Leonard Zuta için kulübüne 300 Bin Euro bonservis bedeli ödeyecek. Oyuncu ise Konyaspor’dan yıllık 400 Bin Euro kazanacak. Transfermarkt internet sitesine göre oyuncu 1 milyon 250 Euro’luk piyasa değerine sahip.

FUTBOLA İSVEÇ’TE BAŞLADI

Atiker Konyaspor’un yeni transferi Leonard Zuta futbola İsveç’in BK Haecken takımında futbola başladı. Haecken’de profesyonel olan Leonard Zuta 2015 yılında Hırvatistan’ın Rijeka takımına transfer oldu. 3.5 yıldır Rijeka forması fiyen Zuta’nın sezon sonu sözleşmesi sona eriyordu. 

210 MAÇTA FORMA GİYDİ

Konyaspor’un yeni sol beki Leonard Zuta kariyerinde toplam 210 maçta forma giydi. Haecken forması ile 71 maça çıkan tecrübeli oyuncu 5 asistlik performans ortaya koydu. Rijeka forması ile de 139 maça çıkan Zuta 8 asist ile takımına katkı verirken 2 de gol attı.

2015 yılından beri Makedonya milli takımında oynayan Leonard Zuta milli forma ile 15 maça çıktı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim