TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor devre arası transfer dönemi resmi olarak başlamadan ilk transferini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sezon başından beri sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlanan ve bu yüzden devre arası transfer döneminde elini çabuk tutmak isteyen Anadolu Kartalı Kosovalı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi’yi Konya’ya getiriyor. 
24 yaşındaki yetenekli kanat oyuncusunun kısa süre içinde Konya’ya gelmesi beklenirken, sözleşmenin 2.5 yıllık olacağı öğrenildi. Son olarak Norveç’in Viking kulübünde forma giyen Zymer Bytyqi, iyi bir sezon geçirdikten sonra takımı ile sözleşme uzatmamıştı.
GENÇ YAŞTA FORMA GİYMİŞTİ
Kosova milli takımı futbolcusu olan Zymer Bytyqi, Avrupa futbolunda ismini genç yaşta duyurmuştu. Norveç’in Sandnes takımında futbola başlayan Bytyqi, henüz 15 yaşında A takım forması giymişti. 16 yaşındayken 650 min Euro Salzburg tarafından transfer edilen Kosovalı oyuncu, Sandnes takımında kiralık oynamaya devam etmişti. Sandnes’te kiralık oynadığı son sezonundan iyi performans gösteremeyen yetenekli oyuncu Avusturya kulübü tarafından kadroya katılmadan bir başka Norveç takımı Viking’e satılmıştı. 
Genç yaşta adını duyuran Zymer Bytyqi, geleceğin yıldızları arasında gösterilmişti.
5 YILDIR VİKİNG FORMASI GİYİYOR
Sandnes takımından sonra Viking tarafından transfer edilen Zymer Bytyqi 5 yıldır bu kulüpte forma giyiyor. Toplamda bu takımla 154 maça çıktı 23 gol 30 asistlik performans ortaya koydu. Kosovalı kanat oyuncusu en iyi sezonunu ise geçen sezon geçirdi. Viking takımı ligi 6. Sırada tamamlarken Zymer Bytyqi 29 maçta 10 gol 12 asist ile takımın en önemli oyuncusuydu. Sezonun tamamlanmasının ardından gelen teklifler nedeniyle takımı ile sözleşme yenilemedi.
KOSOVA’YI TERCİH ETTİ
Konyaspor’un yeni kanat oyuncusu Zymer Bytyqi 24 yaşında olmasına rağmen oldukça tecrübeli bir oyuncu. 15 yaşında profesyonel olarak forma giymeye başlayan Kosovalı oyuncu şuana kadar 183 maça çıktı 23 gol 30 asistlik performans ortaya koydu. 
Alt yaş gruplarından itibaren Norveç Milli Takımı için oynayan Bytyqi, daha sonra Kosova’yı tercih etti. Genç oyuncu bu sezon ilk kez Kosova Milli Takımı’na davet edildi.
SÖZLEŞME 2.5 yıllık
Konyaspor’un kısa süre içinde Konya’ya getirmesi beklenen Zymer Bytyqi’ye herhangi bir bonservis ödemeyecek. Takımı ile sözleşmesi biten ve yenilemeyen genç ve tecrübeli oyuncu ile 2.5 yıllık anlaşma imzalanması bekleniyor. 
 1.78 boyundaki Bytyqi her iki kanatta da forma giyebiliyor. 
YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim