Anadolu Kartalı kaybettiği ritmini arıyor. Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor lige verilen milli arada çalışmalarını aralıksız sürdürmüştü. Cumartesi günü Konya’da oynanan hazırlık maçında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Anadolu Kartalı’nda oyunculara 2 gün izin verildi. Milli aranın ardından deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan yeşil beyazlılar bu maçın hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek. 

TOPARLANMA ZAMANI

Büyük umutlarla ikinci yarıya başlayan ancak son 7 maçta hiç galibiyet alamayan Atiker Konyaspor milli arayı iple çekmişti. Takımın fiziksel ve zihinsel olarak düşüş yaşadığını düşünen teknik ekip milli arayı iyi değerlendirmek istiyor. Takımdaki sakatlığı bulunan pek çok oyuncunun lige verilen arada iyileşecek olması bir başka pozitif etken olarak görülüyor. 

BAMBAŞKA BİR KONYASPOR

İddialı başladığı ikinci yarıda beklenmeyen bir düşüş yaşayan Konyaspor Medipol Başakşehir maçı ile birlikte yeni bir sayfa açmak istiyor. Takımın performans düşüşünün yanı sıra rakiplerin de Konyaspor’a karşı etkili önlem aldığını düşünen teknik direktör Aykut Kocaman milli arada oyun sistemine yeni silahlar ekleyecek. Başakşehir’e özel hazırlanan teknik ekip bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılarak kalan maçlarda yeni bir hava yakalamak istiyor. 

NAMAĞLUP ARZUSU

7 maçlık kazanamama serisinin ardından Avrupa yolunda büyük bir avantaj yitiren Konyaspor kalan 8 maçı namağlup tamamlayarak, kayıpları telafi etmeyi hayal ediyor. Bu 8 maçlık seride sert rakiplerle karşılaşacak olan Anadolu Kartalı hayalini başarırsa Avrupa yarışında yeniden ‘Ben de varım’ diyecek. 

GELECEK YILIN KADROSU ŞEKİLLENECEK

Öte yandan kalan 8 maç Atiker Konyaspor’un gelecek sezonki transfer politikası da şekillenecek. Beklentilerin altında performans sergileyen ve teknik ekip için hayal kırıklığı yaratan bazı oyuncular kalan maçlarda aynı etkisiz performansını sürdürürse sezon sonunda keskin kararlar alınacak. Bir başka deyişle gelecek sezonu hedef sezon olarak belirleyen Konyaspor, kalan 8 maça göre politika üretecek. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim