Süper lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, Gaziantep FK maçından galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Süper Lig’in 31. haftasında yarın 21.00’de deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Anadolu Kartalı, Gaziantep maçından da galip ayrılarak Çaykur Rizespor galibiyetini taçlandırmak istiyor.  30 puanla 15. sırada bulunan Yeşil-Beyazlılar, Kayserispor’un Beşiktaş’ı yenmesinden sonra 1 basamak geriledi. Kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan Konyaspor’un kazanmaktan başka bir hedefi bulunmuyor. Rizespor-Kayserispor karşılaşmasının olacağı 31. haftada Ankaragücü ise Göztepe deplasmanında zorlu bir karşılaşmaya çıkacak.

ALT TARAF YANGIN YERİ

TFF Süper Lig’de bu sezon küme düşme hattı adeta alev alıyor. 32 puanla 12. sırada bulunan Gençlerbirliği’nin bile düşme tehlikesi yaşadığı Süper Lig’de sırasıyla Denizlispor, Kayserispor, Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaragücü kalan 4 hafta da ligde kalma adına mücadelelerini verecekler. Temsilcimiz Konyaspor’da ligde kalma adına ligin 30. haftasında Çaykur Rizespor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek 3 maç aradan sonra galip gelmeyi başarmıştı. Gaziantep FK ile de kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan Anadolu Kartalı, Çaykur Rizespor ile Kayserispor’un birbirleriyle karşılaştığı bu haftada galip gelerek ateş hattından sıyrılmak istiyor. Yeni Malatyaspor’unda Sivas deplasmanına çıkacak olmasından dolayı, Konyaspor’un Gaziantep FK’yı yenmesi durumunda Konyaspor’un ligde kalmak için dev bir adım atabilir.

TELAFİSİ YOK

Süper Lig’de kritik maçlara çıkacak olan İttifak Holding Konyaspor, telafisi olmayan maç takvimine girdi. Bu sezon bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Yeşil-Beyazlılar, Gaziantep FK karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak bir nebze daha rahatlamak istiyor. Rizespor’u son dakika golüyle mağlup ederek rakibini eli boş gönderen Anadolu Kartalı, zorlu Gaziantep maçı öncesi 2 eksikle Gaziantep’e gidecek. Temsilcimizde Beşiktaş maçında direkt kırmızı kart gören Amir Hadziahmetovic bu karşılaşmayla cezasını dolduracak. Rizespor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Jens Jonsson’da bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Olası bir galibiyette ligde kalma adına dev bir adım atacak olan İH Konyaspor, mağlubiyette ise rakiplerin sonucunu bekleyecek.

ZORLU 4 MAÇ

Süper Lig’de 31. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Gaziantep FK ile yarın karşılaşacak olan İttifak Holding Konyaspor, 32. ve 33. haftada şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ve Trabzonspor’la karşılaşacak. Başakşehir sahasında konuk edecek olan Konyaspor, Trabzonspor’la da deplasmanda karşılaşacak. Anadolu Kartalı, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun son haftasında ise sahasında Alanyaspor’u ağırlayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim