Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada bugün özel maçta Eskişehirspor’u konuk edecek Konyaspor, günü tek antrenmanla değerlendirdi.
Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör Aykut Kocaman ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleşen antrenmana milli takımlarda bulunan oyuncular Riad Bajic, Erdon Daci, Levan Shengelia ve Ali Karakaya katılmazken, Paolo Hurtado hazırlıklarını atletik performans antrenörü Alper Aşçı yönetiminde sürdürdü. Salonda iki grup olarak yapılan core ısınma ve ağırlık çalışması ile başlayan antrenmanın sahada gerçekleşen ilk bölümünde futbolcular derin beyin koordinatörü Oğuzhan Gözek’in yönetiminde dikkat, odaklanma ve konsantrasyon yetilerini geliştiren Alman metodu (Life kinetik) ile çeşitli oyunlar oynadı. 6’ya 3, tempolu koşu çalışması ile devam eden antrenman turnuva maçları ile sona ererken, turnuvanın galibi Ali Çamdalı’nın kaptanlığını yaptığı kırmızı takım oldu.

ASIL HEDEF ALT YAPI

Konyaspor antrenmanında A takım oyuncularında uygulanan Life Kinetik tekniğinin asıl hedefi altyapı. Oğuzhan Gözek yönetimindeki ekip Konyaspor alt yapısındaki antrenörlere Life Kinetik eğitimi verdi.

Konyaspor Futbol Akademisi’nde görev yapmakta olan antrenörlerinin gelişimi için eğitim çalışmaları devam ediyor. Eğitim çalışmaları kapsamında Konyaspor Futbol Akademisi’nde görev yapan antrenörlere Eğitmen Oğuzhan Gözek’ten Life Kinetik eğitimi verildi.  

Life Kinetik, Almanya’da geliştirilmiş ve dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Nöronal öğrenme sürecini canlandırarak, yeni beyin ağlarını yapılandırıp, sinirsel semptomları azaltırken, konsantrasyonu ve görsel sistemin performansını iyileştiren bir eğitim programı. 

Konu ile ilgili Konyaspor Futbol Akademisi’nden yapılan açıklamada, “Bu anlamda Akademi olarak hedefimiz, görsel algı ve egzersiz ile beynimizin kapasite kullanımını artırmaktır. Life Kinetik, zihinsel kaynaklarımızı canlandırarak kullanılan kapasiteyi yükseltecek ve bu da performansımızı artırarak bize başarı elde etmemizi sağlayacaktır” denildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim