TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 22. haftasında evinde Göztepe’yi konuk etti. Maça büyük umutlarla başlayan Anadolu Kartalı, yeni teknik heyeti ile yeni bir sayfa açmak için sahadaydı. Maçın ilk yarısında Ömer Ali ile öne geçen Yeşil Beyazlılar, üstünlüğünü koruyamadı ve önce beraberlik golüne engel olamadı, daha sonra da ardı ardına kalesinde gördüğü gollerle rakibine 3-1 mağlup oldu. Konyaspor’un golünü Ömer Ali Şahiner atarken, rakip Göztepe’ye galibiyeti getiren gollleri Serdar Gürler,  Castro ve Halil kaydetti.

KARTAL PSİKOLOJİK OLARAK DİBE VURDU

Konyaspor’da Göztepe mağlubiyetinin faturası ağır oldu. Alt sıralardan uzaklaşma adına maça çıkan Anadolu Kartlalı, istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve sahadan puansız ayrıldı. Maç sonu taraftarlar yönetimi istifaya davet ederken, bazı futbolcular da saha içinde protesto edildi. Kaleci Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Skubic, Amir Hadziahmetovic, Bajic gibi oyuncular taraftarın tepkisini aldı.

Konyaspor’u kendi kaybından daha fazla etkileyen ise rakiplerinin haftayı galibiyetle kapatması oldu.

RAKİPLER KAZANDI

Konyaspor’un Göztepe’ye 3-1 mağlup olduğu haftada düşme hattında yer alan takımlar adeta şaha kalktı. Ligin son sırasındaki Kayserispor deplasmanda Denizlispor’u mağlup ederek ligde kalma adına direnişini sürdürdü. Haftanın sürprizini ise Ankara takımları gerçekleştirdi.

Ankaragücü evinde Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek 20 puana yükseldi ve Konyaspor’u yakaladı. Bir diğer Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise Alanyaspor’u deplasmanda mağlup etti ve ateş hattından uzaklaştı.

GÖZLER ANTALYASPOR KASIMPAŞA MAÇINDA

Alt sıraların görünümünü bir anda değiştiren 22. hafta bugün oynanacak 2 maç ile devam edecek. Günün Konyaspor’u yakından ilgilendiren mücadelesinde Antalyaspor evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Antalyaspor’un maçı kazanması durumunda Konyaspor sıralamada bir basamak daha düşecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim