TFF Süper Lig’in akıbeti yavaş yavaş netleşmeye başladı. FIFA ve UEFA’nın liglerin oynanarak tamamlanması noktasında ısrarcı olması ve pandemi hızının yavaşlaması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerle bir araya gelmiş ve Haziran’ın ikinci haftasından itibaren liglerin yeniden başlayacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor harekete geçti. Dün Konya’ya gelen teknik direktör Bülent Korkmaz çalışmaları başlatma kararı aldı.

KORKMAZ YÖNETİMİNDE 

Lige verilen aranın ardından Konyasporlu futbolcular diğer takımların aksine Konya’da kalmış ve karantina kurallarına uyum sağlamıştı. İstanbul’da bulunan teknik heyet ise dün Konya’ya gelerek yönetim ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede grup çalışmalarına başlama kararı çıktı.

Hali hazırda tesislerde bireysel olarak çalışan futbolcular yarın akşamdan itibaren teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde grup idmanlarına başlayabilecek. Mayıs ayının  ilk haftasında ise bütün takımın birlikte çalışmalara başlaması bekleniyor.

HENÜZ TEMENNİ AŞAMASINDA

Konu ile ilgili açıklama yapan İttifak Holding Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, federasyonun Haziran ayını işaret etmesini hala temenni olarak gördüklerini söyledi. Yeniden başlamanın çok kolay olmadığını ve belirtilen tarihte şartların nasıl olacağının bilinemeyeceğini belirten Aksoy, “Tabi federasyonun planına uyacağız. Liglerin oynanarak tamamlanması yönünde bir irade var. Biz de bu plana uyum sağlayacağız. Federasyon hangi tarihi belirlerse de çıkıp oynayacağız” dedi.

İNDİRİM TALEP ETMEDİK

Avrupa ve Türkiye’de pek çok takımın oyuncu maaşlarında indirime gittiğini hatırlatan Aksoy, “Bizim bu yönde bir girişimimiz olmadı. Kulüpler Birliği ve federasyonun üzerinde uzlaştığı bir indirim miktarı olmadıktan sonra da böyle bir adım atmayız. Ancak ortak hareket olursa böyle bir uygulamamız olur” diye konuştu.

ÇALIŞMALARA HAZIRIZ

Liglere ara verilmesinin ardından herhangi bir oyuncularının ülkeden ayrılmadığının altını çizen Aksoy, “Oyuncuların büyük bölümü Konya’da. Bir bölümü de memleketlerinde izole haldeler. Çalışmaları başlatma kararı aldığımız anda bütün oyuncularımız ile çalışmalara başlayabiliyoruz. Federasyonun belirttiği planı uygulamaya koyması durumunda yeniden başlangıca en hazır takımlardan biri oluruz” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim