Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor’da eski günlere dönüş heyecanı yaşanıyor. Aykut Kocaman’ın dönüşü hemen sonuçlara etki ederken, farklı kazanımlar da kendini göstermeye başladı. Konyaspor’un genç yaşında transfer ettiği ve büyük umut beslediği Amir Hadziahmetovic de bunlardan biri. 2016-2017 sezonunda 44 maçta forma giyerek genç yaşında büyük tecrübe kazanan genç oyuncu Aykut Kocaman’ın takımın başından ayrılmasının ardından geçen sezon formasına hasret kalmıştı. Aykut Kocaman’ın dönüşü ile birlikte yeniden hayata dönen Amir, son 2 maçta 90 dakika forma giydi. Kasımpaşa maçında performansı ile göz dolduran genç yıldız, değerlerin harcandığı dönemden, değer üretilen döneme geçişin simgesi oldu.

KASIMPAŞA MAÇI ZOR MAÇ OLDU

Dün yapılan antrenman öncesi takımı ve kendi performansını değerlendiren Anadolu Kartalı’nın genç yıldızı Amir Hadziahmetovic, “Çok şükür kötü dönemi atlattım” dedi. 3-2 kazandıkları Kasımpaşa maçını değerlendiren Amir, “Kasımpaşa’ya karşı zor bir maç oynadık. İyi bir takım Kasımpaşa. İyi mücadele ediyorlar. Ama biz de çok iyi bir maç çıkardık. Oyun karakterimizi sahaya yansıttık ve disiplini elden bırakmadık. Özellikle maçın ikinci yarısında daha iyi oynadık. Lig ikincisinin 4, lig üçüncüsünün de 2 puan gerisindeyiz. Akhisar maçı da çok zor olacak. Evinde iyi mücadele eden bir takım Akhisar. Önemli galibiyetler ve puanlar kazandılar evlerinde. Umarım iyi oynar ve iyi bir sonuçlar döneriz” dedi.

UMARIM PERFORMANSIMI SÜRDÜRÜRÜM

Yeniden formasına kavuştuğunu hatırlatan Boşnak futbolcu, “Neredeyse 1 yıllık bir sakatlık dönemi geçirdim. Fakat Allah’a şükür ö dönemi atlattım. Bu süreçte hocalarımdan ve teknik ekipten çok yardım aldım. Şimdi ise şans buluyorum ve süre alıyorum. İnşallah bu şansı iyi değerlendiririm ve performansımı sürdürürüm” ifadelerini kullandı.

HERKES ÇOK MUTLU

Oynadığı maçlarda farklı bölgelerde görev almasına da değinen Amir Hadziahmetovic, “Hocalarımın sayesinde farklı pozisyonlarda oynamaya başladım. Konyaspor’a ilk geldiğimde merkez orta sahada oynayabiliyordum sadece. Solda ve ya ileriye dönük oynama konusunda pek iyi değildim. Şimdi bu bölgelerde de verilen görevi yapabiliyorum. Bu noktada takım arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Saha içinde bana çok yardımcı oldular her zaman. Umarım bu iyi ilişki ve iletişim devam eder ve 2-3 yıl önce gösterdiğimiz performansı tekrarlarız. Geçmişte önemli başarılar yakaladık. Şimdi de o havayı hissediyoruz. Herkes çok mutlu. Umarım iyi performansımızı devam ettirir, ligin sonunda iyi bir noktada oluruz” diye konuştu.

YUNUS ALTINBEYAZ