Devre arasında katıldığı takımda ilk 6 ayda adaptasyon sürecini atlatan genç oyuncu geçen sezon ligde, Avrupa’da ve kupada 44 maça çıktı. Herkesin en az Bajic kadar değer kazanıp gitmesini beklediği Amir Hadziahmetovic bu sezon sakatlıklar nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Konyaspor’un geleceği olarak görülen Amir Hadziahmetovic Yeşil Beyaz Konya’ya samimi açıklamalarda bulundu

2 yıl önceydi. Konyaspor tehlike bölgesinden uzak ilk yarılar tamamladığı zamanlar. Transferlerin korku ile değil geleceğe yönelik yapıldığı. Diğer bir deyişle Konyaspor’un üçüncülük sezonu. Konyaspor’un sağ ve sol beke ihtiyacı var. Tabi bir de sezon başında olduğu gibi (Riad Bajic) proje transferlere. Skubic ve Barry Douglas’ın ardından 18 yaşındaki Boşnak Yıldız adayı Amir Hadziahmetovic katılıyor kadroya. Ne transfer dönemi ama. 

Kimsenin tanımadığı bu genç adam rekorların alt üst edildiği sezonun ikinci yarısında zaman zaman forma şansı buldu. Aykut Kocaman’ın sistemine dahil olması ise biraz zaman alacaktı. Türkiye Kupası ile nihayetlenen 2016-2017 sezonunda ise neredeyse bütün maçlarda oynadı. Efsane kadronun bir parçası olarak 44 maçta forma giydi ve kupa kaldırdı. Bu sezon sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı. Ancak o hala parlat-sat modelinin en önemli projesi. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’a bir diğer armağanı. Amir Hadziahmetovic ile keyifli ve samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar dileriz.

12 SENE DANİMARKA’DA KALDIM

Danimarka’da doğdum ve orada 12 sene yaşadım. Savaş zamanında ailem oraya taşınmıştı. Ben orada doğdum. Sonra yeniden Bosna Hersek’e gittik.

KONYASPOR’A GELMEK ZOR BİR KARARDI

18 yaşımda Konyaspor’a transfer oldum. Tabi bu benim için zor bir karardı. Ama Riad Bajic gibi bir arkadaşımın burada olması çok önemliydi ve transferimde çok etkili oldu. Eski kulübümden zaten tanıyorum kendisini. Orada da aynı odayı paylaşıyorduk. Zordu ama adaptasyonumu çok iyi bir şekilde tamamladım. 

GEÇEN SEZON GÜZEL GEÇTİ

Geçen sezon 50’ye yakın maç çıktım, iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bu sezon sakatlıklardan dolayı şansım çok yaver gitmedi. Ümit ediyorum ki bundan sonra sağlıklı bir şekilde takımıma faydalı olurum. 

AYKUT HOCAYI ÇOK SEVİYORUZ

İlk geldiğim zamanlar kulüp hakkında çok bilgi sahibi değildim. Ben transfer olduğumda takımımız 5-6.sıradaydı. Tabi ki Bosna liginden Türkiye’de 5. olan bir takıma transfer olmak beni oldukça memnun etti. Aykut Kocaman hocamız ile çok güzel bir 1,5 sene geçirdik. Kendisini çok seviyoruz. Onun futbol mantalitesini anlıyorum. Kendisi ile çalışma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. 

ÜÇ POZİSYONDA DA OYNAYABİLİYORUM

Ben buraya gelirken ön libero olarak transfer oldum. Benim en sevdiğim pozisyon ise ön tarafta ofansif orta saha olarak oynamak. Hayatım boyunca hiç kanatta görev yapmamıştım. Burada ilk kez bu bölgede oynadım. Ve kısa sürede adaptasyon sağladığımı düşünüyorum. Aykut Kocaman’ın oyun tarzına baktığınızda bir kanat oyuncusu tam bir kanat olarak değil, biraz daha merkeze yakın oynar. Geçen sezon kanatta da güzel oynadığımı düşünüyorum. Şu durumda üç pozisyonda da oynayabiliyorum.

SÜREKLİ MAÇ OYNAMAK ÇOK FAYDALI OLDU

Üç mevkide de oynayabilmek benim için büyük bir avantaj. Bunda Aykut Kocaman ile çalışmanın ve onun farklı pozisyon bilgilerinden yararlanmanın çok büyük etkisi var. Kariyerimin başında böyle şans yakalayıp sürekli maç oynamak benim için çok faydalı oldu. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Tabi şanslı olduğum kadar şanssız olduğum konular da oldu. Örneğin bu sezon sakatlık yaşadım ve çok az maça çıktım. Bu benim en büyük şanssızlığım oldu. 

ŞİMDİ DE TAKIM OYUNU ÖN PLANDA

Takımıma defansif ve ofansif katkı sağlamaya çalışıyorum. Son seneler yakaladığımız başarının en büyük sebeplerinden bir tanesi bu. Takımımızdaki bütün arkadaşlarımın, defansif ve ofansif anlamda elinden geleni yapması. İki tarafa da yardımcı olması. Şu an çalıştığımız hocamız da aynı mantalitede. Takım oyununu ve kurgusunu ön planda tutuyor. Bu oyun anlayışı alıştığımız yapıda devam ettiği için başarıya giden yolda önemli bir adım olarak görüyorum. 

HEP TAKIMA KATKI SAĞLAMAYI DÜŞÜNDÜM

Konyaspor’a geldiğim günden bu yana güzel bir süreç vardı ve henüz sözleşmem devam ediyor. Sezon başında teknik direktör değişikliği oldu, en iyi arkadaşlarımdan biri olan Riad Bajic ayrıldı ama bunlar beni etkilemedi. Bir sakatlık yaşamıştım. Sürekli olarak bunu atlatıp takımıma bir an önce katkı sağlamayı düşündüm. Benim için en önemli noktalardan bir tanesi bu.

ÇOK ÇALIŞMAM GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM

Her oyuncu gibi ben de en iyi liglerde oynamak isterim. Türkiye, zaten dünyada en iyi 6-7 ligden bir tanesi. Hayal kuruyorum tabi. İngiltere’de İspanya’da oynamayı çok isterim. Bunun çok çalışmam gerekiyor. Bunun farkındayım. 

TÜRK FUTBOLUNDA KALİTE ARTIYOR

Son senelerde Türk futbolu gelişti. Son yıllarda futbola yapılan yatırımların bunda çok büyük etkisi var. Yeni yapılan stadyumlar, yeni yapılan tesisler, Türkiye liginin kalite kazanmasını sağladı. Tabi dünyanın en iyi liglerinin en iyi takımları da Türkiye ligini takip ediyor sürekli. Cenk Tosun 28 Milyon Euro’ya, Riad Bajic 5,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. Eskiye nazaran Türkiye’den yurt dışına transfer yapmak artık daha kolay. Bunun nedeni ise Türkiye’de futbola verilen önem ve yapılan yatırımlar. Ve bunu tüm dünya spor kamuoyu elbette görüyor ve takip ediyordur. 

ÇIKIŞ YAKALAYACAĞIZ

İyi bir kadroya ve iyi oyunculara sahibiz. Ligin ikinci yarısında aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Sezon başında gelenler de artık herkes birbirini tanıyor. İkinci yarıda çıkış yakalayacağımızı ve düşme potasından uzaklaşacağımızı düşünüyorum.

SAKATLIĞIM TAMAMEN GEÇTİ

Abdominallerimde, yani karın kaslarımda bir sıkıntı vardı. Bununla ilgili bir operasyon geçirdim. Şimdi daha iyiyim. Takımla birlikte çalışmalara başladım. Maçlarda da süre alıyorum artık. Sakatlığım tamamen geçti. 

TÜRKİYE’Yİ VE KONYA’YI ÇOK SEVİYORUM

Türkiye’nin Bosna Herkes’e çok yakın bir yaşam tarzı var. Bu yüzden adaptasyon sürecim çok kısa sürdü. Tabi Deni Milosevic ve Riad Bajic gibi arkadaşımın burada olması benim için çok büyük bir avantajdı. Tüm vaktimi onlarla birlikte geçiriyordum. Bajic gittikten sonra Deni ile geçirmeye başladım. Türkiye’yi çok seviyorum. Konya’ya çok seviyorum. 

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim