TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Teknik Direktör Metin Altınay ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak yeni sezon çalışmalarına başladı.  Metin Altınay  yeni sezon ile ilgili olarak raporunu hızlı bir şekilde yeşil-beyazlı yönetime sunacak. Altınay, Konya Torku Şekerspor’a başarılar yaşamak için geldiğini söyledi. Konya Torku Şekerspor’un son 3-4 sezondur hep zirveye oynadığını, ancak Play-Off’lar da Bank Asya 1. Lig’in kapısından döndüğünü ifade eden Altınay, “Bu camiayı önümüzdeki yıl Bank Asya 1. Lig’de görmek istiyoruz. Tek amacımız Konya Torku Şekerspor’u bir üst lige çıkarmak” dedi. Metin Altınay’ı göreve getiren yeşil-beyazlılar, takımda kalacak ve gidecek futbolcuları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracak. Yönetim kurulu, yeni teknik adamın konu ile ilgi hazırlayacağı raporu bekleyecek ve transfer harekatını buna göre başlatacak. Altınay’ın takımda kalmasını veya gitmesini istediği futbolcular ile ilgili hazırlayacağı raporu önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna iletmesi bekleniyor.
Altınay, hedefleri olan bir takıma geldiğini dile getirerek, iç transferde gidecek ve kalacak oyunculara yönetimle birlikte karar vereceklerini, dış transferde ise heyecanını yitirmemiş, şampiyonluk hedefi olan oyuncuları tercih edeceklerini bildirdi. Alt yapının da önemli olduğunu vurgulayan Altınay, alt yapı ile sürekli istişare halinde olacağını ve alt yapıdan yararlanacağını belirtti. Altınay, daha sonra 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Altınay’ın yardımcılığını Teoman Tanrıyıldızı ve Doğan Osmanlı yapacak. 
REİS VE CAFERCAN’IN TRANSFERİ RESMEN AÇIKLANDI
Geride kalan sezonda Konya Torku Şekersporda başarıl performans çizen Cafercan Aksu ve Muhammet Reis’in transferleri  yeni kulüplerinden yapılan açıklama ile resmilşeti.  Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, Konya Torku Şekerspor'dan Cafercan Aksu ile 3 yıllığına anlaştı.Kulüp genel menajeri Mehmet Dilber ve idari menajer Mustafa Kaplan tarafından, geçen sezonun devre arasında anlaşma sağlanan genç futbolcu, Konya Torku Şekerspor formasıyla 26 gol kaydetti. Orta sahada görev yapan Cafercan Aksu, milli takımın çeşitli kademelerinde 95 kez ay-yıldızlı formayı giydi. Futbola Antalya Yolspor'da başlayan Cafercan, sırasıyla Galatasaray, Çaykur Rizespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Orduspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımlarında da forma giydi.Bu arada, Cafercan Aksu'nun, ilerleyen günlerde sözleşme imzalayacağı bildirildi.
REİS BALIKESİRSPOR’DA
Spor Toto 2. lig takımlarından Balıkesirspor, 1 Haziran'da başlattığı transfer çalışmaları kapsamında 3 futbolcuyla sözleşme imzaladı.Balıkesirspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya Torku Şekerspor'dan Muhammed Reis, Bandırmaspor'dan kaleci Ergin Altay ve Adana Demirspor'dan Osman Demir ile birer yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.Kırmızı-beyazlı kulüp, Beypazarı Şekerspor'da kiralık oynayan futbolcusu Caner Arıcı ile de sözleşme yeniledi. Teknik Direktör Mesut Dilsöz, yeni sezon için plan ve programlarını yaptıklarını, Balıkesirspor'u hedefe taşıyacak oyunculardan bir kadro oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.Dilsöz, yönetime verdikleri rapor doğrultusunda sürdürülen transfer çalışmalarında anlaşma sağlanan 3 futbolcunun takıma güç katacaklarına inandığını ifade ederek, 5-6 futbolcuyla daha kadroyu takviye etmeyi planladıklarını kaydetti.Öte yandan, kırmızı-beyazlı kulüple sözleşmeleri sona eren kaleci Sinan, Yakup, Aytekin ve Soner'in gelecek sezonda kadroda yer almayacakları öğrenildi.
ONUR AKBAY DA  ADANA’DA
Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor, Onur Akbay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı..
Adanaspor AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni sezonda şampiyonluğu hedefleyen Adanaspor, ilk dış transferini gerçekleştirdi. Teknik direktör Levent Eriş'in raporu doğrultusunda geçen sezon Konya Torku Şekerspor formasını giyen stoper Onur Akbay ile anlaşma sağlandı.
Onur Akbay ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Editör: TE Bilişim