TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Teknik Direktör Metin Altınay ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Altınay, Konya Torku Şekerspor’a başarılar yaşamak için geldiğini söyledi. Konya Torku Şekerspor’un son 3-4 sezondur hep zirveye oynadığını, ancak Play-Off’lar da Bank Asya 1. Lig’in kapısından döndüğünü ifade eden Altınay, “Bu camiayı önümüzdeki yıl Bank Asya 1. Lig’de görmek istiyoruz. Tek amacımız Konya Torku Şekerspor’u bir üst lige çıkarmak” dedi.
Altınay, hedefleri olan bir takıma geldiğini dile getirerek, iç transferde gidecek ve kalacak oyunculara yönetimle birlikte karar vereceklerini, dış transferde ise heyecanını yitirmemiş, şampiyonluk hedefi olan oyuncuları tercih edeceklerini bildirdi. Alt yapının da önemli olduğunu vurgulayan Altınay, alt yapı ile sürekli istişare halinde olacağını ve alt yapıdan yararlanacağını belirtti. Altınay, daha sonra 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Altınay’ın yardımcılığını Teoman Tanrıyıldızı ve Doğan Osmanla yapacak. Kaleci antrenörlüğünü ise Tahir hoca üstlenecek.
METİN ALTINAY KİMDİR?
Şekerspor’un çiçeği burnunda teknik adamı Metin Altınay, 1962’de İzmir’de doğdu. Futbol hayatına Konya’da başlayan Altınay, kramponlarla Konya İdmanyurdu’nun alt yapısında tanıştı. Daha sonra 1980’li ve 1990li yıllarda Boluspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, İstanbulspor ve Şanlıurfaspor’da forma giydi. Metin Altınay, ayrıca 1 kez Türkiye 18 Yaş Altı Millî Futbol Takımı formasını giydi. Altınay, 2000’ların başından Türkiye profesyonel futbol liglerinde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapan bir futbol adamıdır. 2009-10 sezonunun ortasından itibaren Güngören Belediyespor’u çalıştırdı. 2009-10 sezonunun sonunda Güngören Belediyespor ile 2. Lig’i 2. sırada tamamlayıp 1. Lig’e yükselmeyi başardı. Altınay ayrıca, Yalovaspor, Akhisar Belediye Gençlik Ve Spor ve Afyonspor’u da çalıştırdı.
Geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor’a transfer olduğu şeklinde haberler çıkan ve ardından bu haberleri yalanlayan Muhammet Reis, Şekersporlu yöneticilerle görüşmeden Ege ekibine imzayı attı. Alınan bilgilere göre Reis’in ekonomik farklılıktan dolayı Balıkesir’i tercih ettiği öğrenildi. Ayrıca sözleşmesi sona eren futbolculardan Murat Dilek’in bugün Konya’ya gelip yönetim kurulu ile masaya oturması bekleniyor.
Öte yandan Metin Altınay’ı göreve getiren yeşil-beyazlılar, takımda kalacak ve gidecek futbolcuları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracak. Yönetim kurulu, yeni teknik adamın konu ile ilgi hazırlayacağı raporu bekleyecek ve transfer harekatını buna göre başlatacak. Altınay’ın takımda kalmasını veya gitmesini istediği futbolcular ile ilgili hazırlayacağı raporu önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna iletmesi bekleniyor.
Yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapıdan yetişen yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.
 
Editör: TE Bilişim