TFF 2. Lig temsilcimiz 1922 Konyaspor, genç oyuncu transferlerine devam ediyor. Altyapıya yönelik bir kadro oluşturan yeşil beyazlı takım, Altınordu’nun 1998 doğumlu sağ bek oyuncusu Alper Kadir Duruk ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, Türk futboluna yeni değerler kazandırmak istediklerini söyledi

Konyaspor’un pilot takımı 1922 Konyaspor’da transfer çalışmaları devam ediyor. Yeni sezonda genç bir kadro ile ligde mücadele edecek olan yeşil beyazlı takıma son olarak sağ bek takviyesi yapıldı. 1922 Konyaspor, Altınordu’nun 1998 doğumlu oyuncusu Alper Kadir Duruk ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Son olarak 2. Lig’de Niğde Belediyespor forması giyen genç futbolcu, imza töreninde yaptığı açıklamada hedefleri doğrultusunda doğru bir tercih yaptığını ifade etti.

UMARIM UZUN YILLAR HİZMET EDERLER

1922 Konyaspor’un Alper Kadir Duruk ile düzenlediği imza törenine Kulüp Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, 2. Başkan Mustafa Çalıcı ve Basın Sözcüsü İlker Kırnaz yer aldı. Burada bir açıklama yapan İlker Kırnaz, “1922 Konyaspor Kulübü’nün kadrosunun güçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Hemen hemen her gün takımımıza katkı sağlayacak oyuncularla görüşmeler gerçekleştiriyoruz ve anlaşma sağladığımız oyuncularla sözleşme imzalıyoruz. İnşallah sözleşme imzaladığımız oyuncular takımımıza en iyi şekilde katkı sağlarlar ve 1922 Konyaspor ile Konyaspor A Takımı’na uzun yıllar hizmet ederler. Ülkenin futboluna da bir değer kazandırmış oluruz. Yaptığımız sözleşmenin Kadir Duruk’a ve 1922 Konyaspor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

FİNANSAL FAİR PLAY VURGUSU

Kulüplerin ciddi ekonomik darboğazda olduğuna dikkat çeken Basın Sözcüsü Kırnaz, “Türk futbolunda artık çok ciddi rakamlar ödenerek transfer yapma devri kapandı. Bizim daha çok altyapı ve ülkemizin genç yetenekleri üzerinde bir duruşumuz var. Yapacağımız transferlerde genel olarak bu yaş grubunda olacak. Futbolcu altyapısı güçlü kulüplerden transfer yapmaya özen gösteriyoruz. Çünkü bundan sonraki senelerde Finansal Fair Play kriterleri ve ülkedeki takımların ekonomik yapısı herkesi bu tür transferlere itecek. İnşallah yaptığımız transferleri sezon içinde en iyi şekilde geliştirerek Konyaspor’a servis edebilirsek, asıl amacımızı da gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

YENİ DEĞERLER KAZANDIRACAĞIZ

Genç oyunculara önem verdiklerini ve Türk futboluna yeni genç yetenekler kazandırmak istediklerini belirten İlker Kırnaz, “Dün itibariyle takımımızın Bolu kampı başladı. Geçen seneki kadromuzdan 12 oyuncu var. Konyaspor U21 ve U19 takımlarından da karma yaparak 16 oyuncumuzu oraya gönderdik. İnşallah kampta hocalarımızın gözüne girerek kendilerine kadroda yer bulurlar. Türk futbolunun geleceği bu genç yeteneklerde yatıyor. İnşallah hepsi aldıkları sorumluluğun karşılığını verirler ve ülkemize yeni değerler kazandırmış oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

GÜZEL BİR ADIM ATTIM

İmza töreninde yaptığı açıklamada 1922 Konyaspor’a transfer olarak doğru bir karar verdiğini belirten Alper Kadir Duruk, “Öncelikle benim burada olmamda emeği olan 1922 Konyaspor ve Altınordu kulüplerinin yöneticilerine çok teşekkür ederim. Hedeflerim doğrultusunda buraya gelmiş olmam benim için çok önemli bir karar. İleriye dönük çok güzel bir adım attığımız düşünüyorum. İnşallah benim ve 1922 Konyaspor için daha da iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde görüş bildirdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim