Ligde ikinci yarının ilk maçında lider Tuzlaspor’a mağlup olan Konya Anadolu Selçukspor’da Teknik Direktör Alper Avcı açıklamalarda bulundu. Mücadelede gördükleri kırmızı kartın haksız olduğuna dikkat çeken Avcı, hakem hatalarının sürekli rakip takımlar lehine yapıldığını ifade etti. Oyuncularının oynadığı oyundan memnun olduğunu da belirten Avcı, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını sözlerine ekledi.

LİDERLİĞİN ÖZGÜVENİ İLE BASKILI OYNADILAR

Sözlerine Tuzlaspor maçını değerlendirerek başlayan Yavru Kartal’ın hocası Alper Avcı, mücadeleye iyi hazırlandıklarını ancak rakibin özgüveninin daha yüksek olduğunu belirterek, “Tabii ki deplasmanda lider takımla oynadık. Ama biz gerçek anlamda kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Sezon sonunda oyuncularımın bireysel olarak ve takım olarak önemli hedeflerimiz var. Biz burada oyuncularımızın gelişimine katkı vermek istiyoruz. Bu anlamda tüm karşılaşmalarımıza özellikle bugün liderle oynayacağımız maça hazırlanırken hedeflerimize odaklanarak hazırlandık. Oyuncularımızla karşılaşma öncesinde yaptığımız konuşmada ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmanın önemini anlattık. Maça iyide başladık, istediğimiz gibi giden bir ilk yarı oynadık. Lider Tuzlaspor kendi evinde oynamanın verdiği avantaj ve lider olmanın öz güveni ile baskı kurmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

HAKSIZ GELEN BİR KIRMIZI KART

Tuzlaspor maçını ikinci yarısında oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını ancak haksız bir kırmızı kart görerek konsantrasyon kaybı yaşandığını dile getiren Avcı, “İlk 40 dakikada rakibin bu isteğine cevap verebilme anlamında savunma alanında, adam paylaşımlarında ve alan savunmasında doğru işler yaptık. Kazandığımız toplarla hücumlara doğru çıktık. Fakat 43. dakikada hücuma çıkarken, özellikle sezon başından bu yana üzerinde durduğumuz kaybedilen topların geri dönüşünde doğru pozisyon alma anlamında yaptığımız hata sonucunda gol yedik. İkinci yarıda oyun disiplinimizden ödün vermeden kontrolü ele almaya çalıştık. Ve beraberlik golünü bulduk. Maç 1-1 olduktan kısa bir süre sonra bize göre haksız bir kırmızı kart ile sahada bir kişi eksik kaldık. Kartın hemen ardından gelen gol konsantrasyon anlamında oyuncularımızı etkiledi. Sahada eksik olmamıza rağmen rakibimiz karşısında etkili olmaya çalıştık. Savunmada görev oyuncularımızın da desteği ile ön tarafta, hücumda etkili olduk. Direkten dönen toplarımız ve pozisyonlarımız oldu, fakat istediğimiz sonucu alamadık. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu sonucu telafi edebilecek güce sahibiz” dedi.

ADALETLİ VE OBJEKTİF YÖNETİM ÇAĞRISI

Son olarak yapılan hakem hatalarının Konya Anadolu Selçukspor aleyhine olduğunu belirten Alper Avcı, “Ancak özellikle şunu söylemek istiyorum, burada bulunduğum üç sezon boyunca yaşadığımız çok önemli bir nokta var. Sahada özellikle karşılaşmayı yöneten hakemler bizi bir altyapı takımı olarak görüyor ve hem iç sahada hem de deplasmanda oynadığımız maçlarda inisiyatif ve tercih haklarını genellikle rakipten yana kullanıyorlar. Biz bu yüzden genç oyuncularımızla sahada çok motivasyon kaybı yaşıyoruz. Karşılaşmayı yöneten hakemlerden sadece kararlarında daha adaletli ve objektif olmalarını bekliyoruz. Bugün sahada 21 yaş ortalamasıyla oynayan bir takımımız vardı. Maça ortak olabilmek üç puan alabilmek için her şeyi yaptı ancak kırılgan bir yapıya sahip ve kolay etkilenebilen bu oyuncu grubu, hakem yönetiminin objektif olmadığını hissederek büyük motivasyon kaybı ile oyun kontrolünü kaybedebiliyorlar. Biz büyüklerimizden bu konuda destek bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

SPOR SERVİSİ