Konya’yı temsil eden Alınterispor U-16 takımı, turnuvada 2. olarak Elazığ’da düzenlenecek olan bir diğer Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

GRUPTA 3’TE 3 YAPTI

Karaman’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası grup maçlarında Konya’yı Alınterispor temsil etti. Konya’da düzenlenen il turnuvasını şampiyon tamamlayan Alınterispor U-16 takımı, Türkiye Şampiyonası grup maçlarına katılmaya hak kazanmıştı. Karaman’da yapılan grup maçlarında Alınterispor U-16 takımı Marmaris, Uşak ve Afyon ile aynı grupta yer aldı. İlk maçında Marmaris Belediye ile karşılaşan Alınterispor, sahadan farklı galibiyetle ayrıldı. Marmaris’i 103-47 mağlup eden Alınterispor ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Gruptaki 2. maçında Uşak Sportif ile karşılaşan temsilcimiz, sahadan 89-36’lık ezici bir skorla ayrıldı ve 2’de 2 yaptı. Grubun son maçında Afyon ile karşılaşan Alıntersipor, bu maçı da farklı kazandı. Rakibine 30 sayı fark atan Alınterispor, sahadan 93-63’lük skor ile ayrıldı. Gruptaki 3 maçını da rahat bir şekilde kazanan Konya temsilcisi, yarı finale yükseldi.

FİNALDE ANTALYA’YA KAYBETTİ

Türkiye Şampiyonası grup maçlarında Konya’yı temsil eden Alıntersipor U-16 takımı Karaman’da düzenlenen grup maçlarında oynadığı 3 maçı da kazanarak grubu lider bitirdi. Gruptan lider olarak çıkan Alınterispor, çapraz eşleşme sonucunda yarı finalde Manisaspor’un rakibi oldu. Maçın başından beri rakibine üstünlük kuran Alınterispor, rahat bir galibiyete imza attı. Yarı finalde Manisaspor’u 67-44 mağlup eden Konya ekibi, finalde Antalya Aggik’in rakibi oldu. Manisa ile oynanan yarı final maçında takımın önemli oyuncularından Kaan Aktuna ve Can Kutay Dündar’ın sakatlanması tüm planları bozdu. En önemli iki oyuncusundan yoksun çıktığı final maçını kaybeden Alınterispor turnuvayı 2. tamamladı. Turnuvayı 2. tamamlayan Alınterispor U-16 takımı Elazığ’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

VEYSEL KOÇ 

Editör: TE Bilişim