Bu sezon düşme hattında yer alan takımların kendi arasında oynadığı ve Ali Palabıyık’ın yönettiği 4 maçı deplasman takımları kazandı. Öte yandan Ali Palabıyık bu sezon Konyaspor’un 2 maçını yönetti. Anadolu Kartalı bu 2 maçı da kaybetti.

Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’un zorlu maçına atanan hakem Ali Palabıyık ilginç bir istatistiği ile dikkat çekiyor. İki yeşil beyazlı takımın maçını yönetecek olan hakem Ali Palabıyık, bu sezon düşme hattında yer alan takımların kendi arasında oynadı 4 maçı yönetti. Bu maçların tamamında deplasman takımları galip geldi.

Ali Palabıyık’ın yönettiği ilk mücadele olan Akhisar Belediyespor ile Alanyaspor arasındaki mücadele Antalya temsilcisinin 4-0’lık üstünlüğü ile sona ermişti. Palabıyık’ın bu istatistiği daha sonraki maçlarda da devam etti. Gençlerbirliği Karabükspor’u 2-0, Antalyaspor, Kasımpaşa’yı 3-2 ve son olarak Osmanlıspor Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etmeyi başardı.   

KONYASPOR’UN ŞANSI TUTMUYOR

Konyaspor bu sezon Ali Palabıyık’ın yönettiği maçlardan puan alamadı. Hakem Ali Palabıyık, ilk olarak Konyaspor’un Kayserispor ile deplasmanda karşılaştığı mücadelede görev almıştı. Yeşil beyazlılar bu mücadelede sahadan 2 -1 mağlup ayrılmıştı. Lig’in 23. haftasında ise bu sezon Ali Palabıyık ikinci kez bir Konyaspor mücadelesinde görev aldı ancak Konyaspor bu mücadeleden de sahadan puansız ayrıldı. Palabıyık’ın yönettiği bu maçta Atiker Konyaspor, Akhisar deplasmanından sahadan 3 – 0 mağlup ayrılmıştı. Küme düşme potasını yakından ilgilendirecek olan bu maçta Atiker Konyaspor, Bursa deplasmanından 3 puan ile ayrılarak Ali Palabıyık ile olan şanssızlığını kırmak istiyor.

TARAFTAR O MAÇI UNUTAMIYOR

2016 – 2017 sezonunda Atiker Konyaspor’un deplasmanda Alanyaspor’u 2-3 yendiği maçta görev alan Ali Palabıyık bu maçta Riad Bajic’i gol sevincinden dolayı oyundan atmıştı. Aynı sezon oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe maçında Bajic gibi aynı gol sevincini yapan Robin Van Persie sarı kartı bulunmasına rağmen hakem Ali Palabıyık yıldız oyuncuya ikinci sarı kart gösterememişti. İki pozisyonu karşılaştıran Konyaspor taraftarı çifte standart olduğunu düşünerek hakem Ali Palabıyık’a hala öfkeli.

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim