Geçen senenin başarılı ismi Abdurrahman Baysangur ile sözleşme yenileyen ve birde "tam zamanlı'  yardımcı antrenör alacak olan temsilcimize, Torku Konyaspor'dan Ali Dere ve Okan Derici gibi önemli isimlerle takviye yapılacağı iddia edildi

Bir dönem çok iyi bir çıkış yakalayarak Konyaspor'un gözdesi olan Ali Dere ile 2014 yılında Galatasaray'dan takıma alınan Okan Derici'nin, gelecek sezon Konya Anadolu Selçukspor için mücadele etmesi bekleniyor. İddialı bir kadro ile sezona başlayarak bir üst lige çıkmayı hedefleyen Anadolu Selçukspor'da kadronun bir an önce kurulması ve çalışmaların başlaması için uğraş veriliyor. Abdurrahman Baysangur ile yola devam kararı alan ve birde yardımcı hoca alacak olan Yeşil-Beyazlı temsilcimizde, geçen sezon Boluspor'a kiralanan Ali Dere ile Kırklarelispor'a kiralanan Okan Derici'nin takıma kazandırılması planlanıyor.

İKİ YILDIR KİRALIK

Alt yapıda gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Ali Dere, 17 yaşında Konyaspor A takımına alındı. Oynadığı futbolla Milli Takıma kadar yükselen Dere, 2010 yılındaki Manisaspor – Konyaspor maçında oyuna sonradan girerek 90+'da attığı golle spor kamuoyunun ilgisini çekti. O dönem Ali Dere'yi elinden kaçırmak istemeyen Konyaspor yönetimi genç oyuncu ile 2016 yılına kadar sözleşme imzaladı. Bir dönem geçirdiği sakatlık ile formunu yitiren Ali Dere, 2013 yılında Fethiyespor', geçtiğimiz sezon ise Boluspor'a kiralandı. Ali Dere, bu sezon kaliteli bir kadro kurarak bir üst lige çıkmayı hedefleyen Konya Anadolu Selçukspor ekibine dahil edilmek isteniyor. Genç oyuncunun da 'Yavru Kartal'da' oynamaya sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. Ali Dere, Konya Anadolu Selçukspor'da kendini göstererek, tekrar Konyaspor kadrosuna dahil olmak istiyor. Ali Dere'nin Anadolu Selçukspor'da form tutması durumunda yeniden Konyaspor'a dönmesine kesin gözü ile bakılıyor.

GURBETÇİ OKAN

Futbola Almanya'nın Frankfurt kentinde başlayan Okan Derici,  2012 yılında Almanya'nın Borussia Dortmund takımında teklif almasına rağmen bu teklifi kabul etmedi ve futbol hayatına Türkiye'de devam etmek istedi. Fenerbahçe'den de teklif alan oyuncu şansını Galatasaray'dan yana kullandı. Galatasaray'da şans bulamayan genç oyuncu 2012-13 sezonunda tekrar Almanya'ya geri döndü. 2014 yılında sürpriz bir kararla Torku Konyaspor'a transfer olan oyuncu burada da forma şansı bulamadı ve Kırklarelispor'a kiralandı. Sezon sonunda yeniden Konyaspor'a dönüş yapan genç oyuncunun bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Oyuncunun önümüzdeki sezon Anadolu Selçukspor'a kiralanması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim