Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Mehmet Sami Saraç, "Çocukken durumumdan dolayı alay eden arkadaşlarım, şimdi beni yanlarında görmek istiyor" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen şampiyonada K42 kategorisi 61 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Mehmet Sami Saraç, memleketi Akşehir ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Türkiye şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu ve 1 dünya şampiyonluğu bulunduğunu söyledi.

Son olarak Moskova'da düzenlenen 5. Para-Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını dile getiren Akşehir Nasreddin Hoca Tekvando Spor Kulübü sporcusu Saraç, "İlk turda Azerbaycanlı rakibimi 26-1'lik bir skorla eleyerek yarı finale çıktım. Yarı finalde hiç sayı vermediğim Polonyalı rakibimi 14-0 yendim. Final maçında Moldovalı rakibimi 17-1 gibi farklı bir skorla yenerek ikinci kez dünya şampiyonu oldum" dedi.

İlgilendiği spor dalının kendisine, engelli olduğunu unutturduğunu dile getiren Saraç, her elde ettiği başarıda ayrı bir mutluluk yaşadığını aktardı.

Tek kolunun olmamasının çalışmalarına engel teşkil etmediğini anlatan Saraç, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Bu doğrultuda çalışmalara devam ediyorum. Çocukken, durumumdan dolayı alay eden arkadaşlarım, şimdi beni yanlarında görmek istiyor" diye konuştu.

AA

Editör: TE Bilişim