Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Konya ekiplerinden Akşehirspor, geçtiğimiz sezon 6. Grup’u şampiyon olarak tamamlamıştı. 3. Lig’e çıkmak için Play – Off oynayan kırmızı beyazlılar, bu mücadeleleri yenileyerek bu şansı değerlendiremedi. Ancak kural gereği Bölgesel Amatör Ligi’ndeki gruplarda şampiyon olan takımlar bir sonraki sezon Türkiye Kupası’na katılma hakkı kazanıyor. Buna göre 1. Tur’da 44 takım arasında çekilen kura sonucu Akşehirspor’un rakibi Somaspor oldu.

MAÇLAR 28 – 29 AĞUSTOS’TA

Ziraat Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün Madde 2/A/a/2 maddesine istinaden Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu eşleşmeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez nezaretinde belirlendi. 35 Amatör takımın yanı sıra bu sezon TFF 3. Lige yükselen 9 takımın katılacağı 1. Eleme Turu müsabakaları, 28 - 29 Ağustos tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre, küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak. Müsabakalar sonucu rakiplerini eleyen 22 takım, 2. Eleme Turu müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Yayın programının belirlenmesinin ardından müsabakaların gün ve saatleri ilan edilecek.
TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYAN BİR ORGANİZASYON

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, yaptığı değerlendirmede profesyonel ve amatör liglerden katılımın olmasının Ziraat Türkiye Kupası'nı çok özel kıldığını belirterek, "Türkiye'yi kucaklayan bir organizasyon düzenliyoruz. Ülkemizin her köşesinde kupanın heyecanı yaşanacak. Bu kupa amatör ve alt liglerdeki takımlarımız için yeni fırsatlar sunacak. Uzun maraton öncesinde TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Sonunda hak edenin kazandığı centilmence maçlar izleyelim" ifadelerini kullandı. Ali Düşmez, ayrıca "Kupaya değerli katkılarda bulunan sponsorumuz Ziraat Bankası ile yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum" dedi.

AKŞEHİR’İN MAÇI DEPLASMANDA

Konya ekiplerinden Akşehirspor’un yer aldığı Türkiye Kupası 1. Turu’nda karşılaşmalar tek maç usulüne göre oynanacak. Temsilcimiz Akşehirspor, Somaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu mücadele 28-29 Ağustos tarihlerinde oynanacak ve maçın tam tarihi ve saati önümüzdeki günlerde açıklanacak. Türkiye Kupası’nda mücadele edecek olan Akşehirspor’da kupa heyecanı yaşanırken, bir üst tura çıkmanın hesapları yapılıyor.

SPOR SERVİSİ

Ali Nail ve Nihat

Çumra Belediyespor’da

Konya Süper Amatör Küme ekiplerinden Çatalhöyük Çumra Belediyespor, yeni transfer çalışmaları kapsamında iki oyuncu ile anlaşma sağladı. Güçlü bir kadro kurmak isteyen ve bu sezon şampiyonluk hedefleyen Çumra ekibi, tecrübeli stoper Ali Nail Akkanat ve Nihat Özeren ile sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon Gölyazı Belediyespor forması ile Bölgesel Amatör Ligi’nin kapısından dönen Ali Nail Akkanat, BAL hedefine yeni sezonda Çatalhöyük Çumra Belediyespor ile ulaşmak istediklerini ifade etti. Düzenlenen imza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Akkanat, sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim