Bölgesel Amatör Ligi 6. Grup temsilcimiz Akşehirspor grubu şampiyon tamamladı. Bölgesel Amatör Ligi uygulamasına geçildiğinden beri ikinci kez bir Konya takımı sezonu şampiyon tamamlarken, kırmızı beyazlıların yeni hedefi play-off’ları geçerek 3. Lig’e çıkmak. Yarın çekilecek kura ile rakibi belli olacak olan Akşehirspor’da teknik direktör Cenap Taner büyük bir başarı yakaladıklarını söyledi. Play-off’u geçerek 3. Lig’e çıkmak istediklerini belirten Taner, profesyonel ligde ise kalıcı olacaklarını söyledi. 

 HEDEFİMİZ İLK 5’Tİ 

Konya Yenigün Gazetesi’ne şampiyonluğu değerlendiren Akşehirspor Teknik Direktörü Cenap Taner, “Geçen sezon takımın başına geldiğimizde Akşehirspor’un küme düşme tehlikesi vardı. Son anda kazandığımız 5 maçta 10 puanla ligde kalmayı başardık. Ardından sezon başında yönetimimiz ile oturup bir planlama yaptık. Öncelikli hedefimiz 3 Konya takımı arasında önde olmak ve ilk 5’te yer almaktı. Bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Sağolsun yönetimimiz bizi tam yetkili kıldı. İstediğimiz şekilde takımı yapılandırdık” dedi.

BÜTÜNLEŞTİK

Sezon başı hedeflerinin Konya birinciliği olduğunu belirten Taner, “Ardından sezon başladı. Sezon başında Çubukspor’dan aldığımız mağlubiyet bizi üzse de ardından seri galibiyetler almaya başladık. O maçta da iyi oynamıştık. Galibiyetler gelmeye başlayınca şehir bütünleşti. Yönetimimiz, teknik heyetimiz, oyuncular, taraftar müthiş bir sinerji oluşturdu. Akşehir şampiyonluğa inandı ve bu takıma güvendi. Çok zor maçlar oynadık. Çok stresli dönemlerden geçtik. Ancak sonunda başardık. Akşehir tarihinde ilk kez kazanarak şampiyon oldu” ifadelerini kullandı.

KALICI OLACAĞIZ

Play off maçları için iddialı olduklarını söyleyen başarılı antrenör, “Şimdi play-off oynayacağız. 11 gruptan 11 takım play-off oynayacak ve sadece 2 takım elenecek. 9 takım 3. Lig’e çıkacak. Bunlardan biri olmak istiyoruz. Kötü takım yok. Hepsi grubunu şampiyon tamamlamış takımlar. Bütün takımları takip ettik. Tanıyoruz. İnşallah bu engeli de aşarak hedefimize ulaşacağız.  Akşehir daha önce profesyonel liglerde mücadele etti. Bu şehirde büyük bir potansiyel var. Bunu en son Kırıkkale maçında gördük. Olağanüstü bir taraftar profili vardı. Bize çok büyük destek verdiler. Bu şehir 3. Lig’i hak ediyor. Profesyonel ligi kaldıracak alt yapı mevcut. Tabi 3. Lig’in belirli bir federasyon geliri var. Bunun yanı sıra belediye başkanımız Salih Akkaya’nın da desteği ile üst ligde kalıcı olmayı umut ediyoruz Konya spor kamuoyu sezon boyunca bizlerin yanında oldu. Konya medyası ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu gereken desteği verdi. Play-off sürecinde de aynı desteği ve ilgiyi bekliyoruz. Akşehirspor Konya’nın bir takımı. Bizim başarımız Konya’nın başarısı” diye konuştu. 

MUHAMMED SAYDAM