Doğrudan ligde kalma yolunda Sarayönü Belediyespor ile birlikte çekişmeli bir mücadele vererek hedefine ulaşan Bölgesel Amatör Ligi temsilcimiz Akşehirspor, antrenör Faruk Temel ile anlaştı. Bir diğer temsilcimiz Sarayönü'de yeni hocası ile anlaşması beklenirken, ligin yeni ekibi Ereğlispor ise mevcut hocası ile devam kararı alarak gelecek sezon hazırlıklarına başladılar

Bölgesel Amatör Ligi temsilcimiz Akşehirspor teknik direktör arayışlarını tamamladı. Kırmızı-beyazlılar Faruk Temel'e emanet.  Geçtiğimiz sezon Antrenör Niyazi Kart ile yollarını ayıran ve ligin son 3 maçının hazırlıklarını Erkan İpekten ile sürdüren Akşehir Spor 2015-2016 Futbol Sezonu'nda Faruk Temel ile şampiyonluğun yollarını arayacak. Bir süredir teknik direktör arayışında olan Akşehir Spor yönetiminin prensip anlaşmasına vardığı Faruk Temel ile bir kaç güne kadar resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligi'ni 35 punla 8. sırada tamamlayan Arşehir, yeni hocası ile birlikte gelecek sezon daha başarılı bir sezon yaşamanın hedeflerini yapıyor.Diğer yandan Sarayönü Belediyespor'un da Akşehir ile yollarını ayıran Niyazi Kart ile anlaşması beklenirken, Bölgesel Amatör Ligi'nin yeni ekibi Ereğlispor mevcut hocası Himmet Kök ile devam etme kararı alıdı.

FARUK TEMEL KİMDİR?

Antrenörlük kariyerinin yanı sıra futbol oynadığı dönemlerde önemli işlere imza atan Faruk Temel, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig gibi profesyonel liglerde birçok önemli kulüpte top koşturdu. 1975 Akşehir doğumlu olan Faruk Temel, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 343 maçta görev alarak 106 gol kaydetti. Oynadığı 8 Türkiye kupası karşılaşmasında ise 4 gol kaydetti. Bu gollerden bir tanesini ise Konyaspor'da oynadığı dönemde Fenerbahçe'ye atarak, Fenerbahçe'yi kupadan etti ve Konya'nın kahramanı oldu.  Futbol kariyerine Konya'da başlayan Faruk Temel, dönemin 3. lig ekiplerinden Selçuk Üniversitesi ile profesyonelliğe adım attı. Faruk Temel, 1995 yılından 1998 yılına kadar burada top koşturdu. Daha sonra bir başka 3. lig ekibi olan Konya Yolspor'a transfer olan Faruk Temel, burada 1 yıl kaldıktan sonra 1'er yıl da Kütahyaspor ve Karamanspor'da oynadı. Daha sonra o dönem adı Asaşspor olan Hacettepespor'a transfer olan Temel'e, bu transfer 2. Lig kapısını açtı. Hacettepespor'un ardından o dönemde bir başka 2. lig takımı olan Kardemir D.Ç. Karabükspor'a transfer olan Faruk Temel, sırasıyla Boluspor, Konyaspor, Aliağaspor, Sivasspor, Adanaspor, Bursaspor, Zonguldakspor, Maltepespor, Turgutluspor, Tarsus İdman Yurdu, Konya Şekerspor ve Kızılcahamamspor'da top koşturdu. Çalıştırdığı takımlar ise Sakaryaspor A.Ş. 2012-2013, Sarayönü Belediyespor 2013, Torku Konyaspor U-19 2013-2014, Konya Anadolu Selçukluspor U-17 2014-2015

SARAYÖNÜ'NDE NİYAZİ KART SESLERİ

Bir başka Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Sarayönü Belediyespor ise eski hocası Niyazi Kart ile el sıkışmaya çok yakın. Daha önce Sarayönü Belediyespor'u çalıştıran ve geçtiğimiz sezon ad Akşehir temsilcisi ile lige 8. sırada tutunan deneyimli hocaya, yapılacak olan genel kurul sonrası teklif götürülmesi bekleniyor. Kart, daha önce Sarayönü Belediyespor'da 4 sezon antrenörlük görevini yerine getirmişti.

EREĞLİSPOR'DA HİMMET KÖK İLE DEVAM

Bu sezon Amatör Küme Süper Grup Şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Ereğlispor ise hocasından vazgeçmedi. Başarılı bir ekip kuran ve Süper Grup'u lider tamamlayarak Ereğlispor'u Bölgesel Amatör Lig'e çıkaran Kök, gelecek sezon yine takımının başında yer alacak. Bir üst lige çıkması ile birlikte hedeflerini de büyüten ekibin sağlam bir ekonomik yapı oluşturarak, şampiyonluk hedefi ile oynayacağı belirtiliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim