20-22 haziran tarihlerinde Amasya Gümüşhacıköy ilçesi Dede Korkut Parkı'nda yapılan müsabakalara, Türkiye ve 13 ülkeden 400 okçu katıldı. Müsabakalarda yarışmacılar ferdi olarak hareketli puta,3 boyutlu hedef yarışması, sabit puta ve menzilde yarıştı. Dörder sporcunun yarıştığı takım yarışmalarında Akşehir Selçuklu Spor Kulübü okçuları 18 takım arasından Türkiye ikincisi oldu. Birinciliği Tokat Danişment Atlı Okçuluk Kulübü, üçüncülüğü Konya Melikşah Spor Kulübü, dördüncülüğü Samsun Canik Kavsi Atlı Okçuluk Spor Kulübü kazandı.

Ferdi yarışmalarda 90 metre hareketli puta ve 3 boyutlu hedef yarışmasında Konya Melikşah Spor Kulübü Başkanı Hasan Koç birinci olurken, Selçuklu Spordan Kulüp Başkanı Varol Türkoğu 5., Ahmet Mavcıoğu 12. olarak başarılı bir yarışma çıkardı.
Akşehir Selçuklu Spor Kulüp Başkanı Varol Türkoğlu ilk kez katıldıkları takım yarışmasında Türkiye ikincisi olan okçuları Osman Bacılı, Ahmet Mavcıoğlu, Atalay Kesim, Levent Mavcıoğlu, Cevdet Dural ve Buğra Türkoğlu'nu kutlayarak başarılarından dolayı tebrik etti. Türkoğlu, kendilerine destek veren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya, Geleneksel Okçuluk Genel Sekreteri Ömer Koç'a Akşehir Belediyesi Encümen üyeleri Taner Somuncu ve Özgür Kaçar'a da teşekkür etti.

İHA

Editör: TE Bilişim