Haber: Hasan Yıldırım

Hatırlandığı üzere Bölgesel Amatör Ligi 7.Grup'ta mücadele eden ve sezonu Konya takımları arasında ikinci sırada bitiren Akşehirspor, ligde kalmak adına play-out maçına kalmıştı. Burada Konya Süper Amatör Lig'i 2.sırada bitiren Selçukspor ile karşılaşacak olan Akşehir ekibinde, müsabakanın oynanacağı saha ile ilgili olarak tepkiler yükselmeye devam ediyor. Zorlu play-out maçının ilk olarak sentetik çim sahalardan Dumlupınar Sahası'nda oynanacağı belirtilirken, akabinde başka bir suni çim saha olan Şehit Muharrem Samur Sahası'na alındığı duyurulmuştu.

AKŞEHİR CAMİASI TEPKİLİ

Konunun muhataplarından olan Akşehirspor, müsabakanın oynanacağı sahanın açıklandığı günden bu yana kadar olan süreçte birçok kez tepkisini ortaya koydu. Akşehir ekibinden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; "Bölgesel Amatör Ligi (BAL) uygulaması başladığından bu güne, tüm play-out maçları Konya Atatürk Stadyumu'nda oynandı. Gelinen şu süreçte ise bu sezon oynayacağımız Selçukspor maçının gerek güvenliği gerekse tribünü olmayan sentetik çim sahaya alınması manidardır. Konya futbolun gelişiminden, başarısından, tesisleşme adına zenginliğinden söz edildiği şu dönemde doğal çim sahalar dururken sentetik bir sahaya maç alınmasını anlamak mümkün değildir" denildi.

'İKİ KULÜBÜN EMEĞİ GÖZARDI EDİLİYOR'

Yapılan yazılı açıklamanın devamında; "Futbolun başarısı ve gelişimi adına sorumluluk sahibi konumunda olan karar vericiler, futbolun seyir zevkini, kalitesini, futbol severlere çok görmenin ötesinde adalet duygusundan uzaklaşmıştır. Bu karar iki takımın bir yıllık emeklerini ve geleceklerini göz ardı etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'GÜVENLİK ZAFİYETLERİ VAR' 

Tribünlerin yetersizliğinden dem vurulan açıklamanın son kısımda ise; "Ayrıca böylesine önemli bir maça Akşehir'den gelmesi muhtemel çok sayıdaki taraftar ile merkezden gelecek seyirci yoğunluğunu Şehit Muharrem Samur Sahası'nın hangi tribününe sığdırılacak, sığdırılsa bile nasıl bir güvenlik tedbiri alınacak merak konusu" denildi.

Editör: TE Bilişim