Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Karatay Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program, Okul Müdürü Hayrettin Çimen’in açış konuşması ile başladı. Konuşmasında, ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisinin salonunda Hamdullah Suphi Bey tarafından okunan İstiklal Marşının kabulünün üzerinden 98 yıl geçtiğini vurgulayan Çimen, İstiklal Marşının yazılış sürecine de değindi.

Programda konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da Osmanlı’nın son dönemlerinde vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı verilen milli mücadeleye değinerek kadın-erkek hep birlikte büyük bir destan yazıldığını ifade etti. Milli Mücadele döneminde manevi önderlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Toprak, Mehmet Akif Ersoy’un o sürecin manevi önderi olduğunu da söyledi. Vali Toprak, Mehmet Akif’in kaleme aldığı İstiklal Marşını “o, milletimindir”  diyerek Safahat’ına almadığını da vurgulayarak bu marşın her bir mısrasının ayrı bir anlam yüklü olduğunu sözlerine ekledi.

Program, Karatay Fen Lisesi tarafından hazırlanan İstiklâl Marşının Kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programının icra edilmesiyle devam etti. Daha sonra il geneli yapılan İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde birinci olan öğrencilere Vali Toprak tarafından ödülleri takdim edildi. Programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra il protokolünden geniş bir katılım sağlandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim