Konyaspor ile Şekerspor arasında işbirliği konusunda atılan adımlar devam ediyor. Transfer çalışmalarına, bugünden itibaren yeniden start verilecek. Anadolu Birlik Holding’in Konyaspor’a sponsor olması konusunda başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Önceki akşam, TSYD genel merkez yöneticilerine Sille’de verilen yemeğe katılan Konyaspor ve Şekerspor kulüp başkanları Ahmet Şan ve Yavuz Erence, işbirliği konusunda gelinen noktayı anlattılar.
Başkanlar Şan ve Erence, bu hareketin birleşme değil, bir işbirliği olduğunu belirterek tüm Konya’nın destek olması gerektiğini dile getirdiler. Konyaspor başkanı Ahmet Şan, geçen sezon Konyaspor’da, transfer yasağı nedeniyle genç futbolcuların kadroda kendilerine yer bulmasıyla bir milat yaşandığını, Konyaspor ile Şekerspor arasındaki işbirliğinin gerçekleşmesi halinde bu miladın daha da anlam kazanacağını dile getirdi ve “ancak zaman daralıyor. Fikstür çekiminden önce bu işbirliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu harekete siyasilerin öncülük yapması sonuca ulaşmayı daha da kolaylaştıracaktır” şeklinde konuştu.
Şekerspor başkanı Yavuz Erence ise, çalışmanın yanlış aksettirildiğini, bunun birleşme değil, iki kulüp arasında işbirliği sağlamak olduğunu açıkladı. Erence, bu kez Konyaspor’un önünü açmak için tüm Konya’nın bu harekete destek vermesi gerektiğini dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü.  “Diğer kurumlar bir versin, biz beş vereceğiz. Anadolu Birlik Holding olarak öncülük yapmaya hazız. Elbette ki, para konusunda sorunlar olabilir, ama Şekerspor olarak bu işbirliğini gerçekleştirmekten yakayız. İki kulüp arasındaki harekete Konya’yı yönetenler ve siyasiler öncülük yapmalıdır. Bir defa geçerli olmak üzere tüm Konya’nın dinamikleri harekete geçirilmeli ve Konyaspor Süper lige yükseltilerek borçları da sıfırlanmalıdır. Konyaspor Süper lige çıkması hamlinde bir daha Konyalıların desteğine ihtiyacı kalmayacaktır. Bu nedenle, başlatılan bu miladi çalışmayı herkes desteklemelidir.”
Konyaspor ve Şekerspor başkanları Ahmet Şan ve Yavuz Erence, iki kulüp arasında birlik oluşturulması konusunda başlatılan çalışmaların hafta içerisinde sonlandırılabileceğini sözlerine eklediler. Konyaspor’da, hafta sonu nedeniyle yavaşlayan transfer çalışmalarına ise bugünden itibaren yeniden başlanacak. Yeşil-beyazlı takımda, daha önce ön görüşme yapılan veya listede yer alan futbolcularla bir araya gelinerek anlaşma zemini aranacak. Transferde ilk imzaları, içte; Erdinç, dışta ise, Ahmet Gökhan ve kaleci Kaya’ya attıran yeşil-beyazlı takımda bu hafta da 2 veya 3 futbolcuya imza attırılması planlanıyor.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim