2017 sezonu uluslararası programı ve Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan 16. Tour of Qinghai Lake’in 13 etaplık yarışında 4. Etapta Torku Şekerspor’dan Ahmet Örken 1. oldu.
Zorlu etaplarıyla otoritelerin dikkatini çeken Tour of Qinghai Lake, bu yıl da soğuk, yoğun yağış ve yüksek rakım tırmanışlarıyla yarışçıları oldukça zorluyor. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Torku Şekerspor, 4. etapta kürsünün en üstünde yer almayı başardı. 

AHMET ÖRKEN BİRİNCİ

4. etapta Ahmet Örken birinci oldu, Luca Chırıco’nun da 6. olduğu etapta Sprint Formasını da Ahmet Örken almayı başardı. 7 sporcu, 5 teknik ekiple güçlü bir şekilde ülkemizi Çin’de 16. Tour of Qinghai Lake’te temsil eden Torku Şekerspor yarışların en zorlu etabından birisi olan Qinghai Rural Credit Guide -Qinghai Lake etabında başarının tesadüf olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Ahmet Örken’in 1. olduğu 159 kilometre Çinghay Gölü etabında, İtalya’dan Davide Mucelli 2. olurken, Antonio Santoro ise 3. oldu.

9 YARIŞ DAHA VAR

Şu anda Torku Şekerspor genel klasmanda 7. durumda. Tour of Qinghai Lake’in 4. etabı koşulmuş oldu ve 9 yarış daha var. Torku Şekerspor antrenörü Branco Filip yaptığı açıklamada, önümüzdeki 9 yarışta da başarının artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

‘BAŞARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK’
4. etapda 1. olmayı başaran Torku Sekerspor Sporcusu Ahmet Örken’de yaptığı açıklamada, hiçbir başarının tesadüf olamayacağını söyledi. Çok çalıştıklarını, çalışmalarının karşılığını da almaya başladıklarını ifade eden Örken, “Turun en zorlu etabını kazandığım için çok mutluyum. Başta, bize desteklerini hiç esirgemeyen bisiklet sporunun büyük destekçisi Başkanımız Recep Konuk’a, emeği geçen herkese, takım arkadaşlarıma, hocama çok teşekkür ediyorum. Torku Şekerspor, başarının tesadüf olmadığını herkese göstermiş oldu. İyi takım olmayı başarıyoruz, birbirimizi başarıya taşıyoruz, bu tempoda devam edeceğiz ve başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Daha önümüzde 9 etap var bu etaplarda da takım halinde en iyi yerde olmak için mücadele edeceğiz. Şu anda iyi bir hava yakaladık, bu havayı turun sonuna kadar koruyabilirsek buradan takım halinde de ilk üç de gideriz. Buna inanıyorum” dedi.

İHA

Editör: TE Bilişim