Haber: Hasan Yıldırım

Gün be gün elde ettiği başarılarla isminde sıkça söz ettirmeyi başaran Torku Şekersporlu milli bisikletçi Ahmet Örken, bu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde de Sırbistan’da yapılan Tour de Serbia yarışlarına katılan Ahmet Örken, buradan da başarılı bir sonuçla dönmeyi başarmıştı. 

‘SIKI ÇALIŞMIŞTIK, KARŞILIĞINI ALDIK’

Sırbistan yarışları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ahmet Örken; “Sırbistan turunda takım gerçekten çok güçlüydü. Yarışın kontrolünü tamamen biz sağladık. İlk etap 3’üncü, ikinci etap 1’inci olduk. Son etabı ise takım arkadaşlarımın çok iyi çalışmaları sonucunda ben kazanmayı başardım. 130 kilometrelik bir parkurda yarıştık. 3 gün aralıksız bir şekilde takım arkadaşlarımdan birisinin podyuma çıkabilmemiz için kıyasıya mücadele ettik. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Podyumlarda arkadaşlarımın büyük katkısı var. Biz onlara aslında görünmeyen, gizli kahramanlar diyoruz” dedi.

‘O FORMAYI KONYA’MIZA GETİRMEK İSTİYORUZ’

Gelecek Türkiye Şampiyonası yarışları ile ilgili olarak da konuşan Örken; “Bayram sonunda Sakarya'da Türkiye Şampiyonası var. Oraya katılacağız. Bu yarış Türkiye Şampiyonluğu olduğu için çok önemli. Ayrıca şampiyon olan sporcu bir yıl boyunca ay-yıldızlı forma ile yarışacak. O formayı Konya'mıza getirmek istiyoruz” diye konuştu.

SONRAKİ ROTA, ÇİN

Sakarya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nın ardından Erciyes’te kampa gireceklerini ifade eden Ahmet Örken; “Daha sonrasında Erciyes’te kampımız olacak. Kampın hemen ardından çok önemli bir tura katılacağız. Bu tur Çin’de gerçekleştiriliyor. 13 gün boyunca aralıksız mücadele edeceğiz. Bu tur için zorluk derecesi olarak dünyada 4.sırada diyebiliriz. İnşallah Tour of Qinghai Lake yarışlarında da iyi sonuçlarla ülkemize ve şehrimize döneriz” ifadelerini kullandı.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Ahmet Örken, son olarak kendisinden desteklerini esirgemeyen Karaman milletvekili ve Torku Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk'a, Kulüp Başkanı Yavuz Erence'ye, antrenörlerine ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim