Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’da gözler bu maça çevrilmiş durumda. Ligin ilk 8 haftalık bölümünde 12 puan toplayan ve önemli sınavlar veren Anadolu Kartalı, Rizespor karşısında deplasman performansına güveniyor. Deplasmanda 4 maçta 7 puan toplayan ve Süper Lig’in bu alandaki lideri olan yeşil beyazlıların bir başka avantajı ise agresif, sert ve fiziğe dayalı oyun tarzı. 

LİGİN EN FAZLA FAUL YAPAN TAKIMI

Rıza Çalımbay ile birlikte yeni bir oyun anlayışına geçen Konyaspor geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sezon saha içi sertliği ile dikkat çekiyor. Ligde maç başına 14.5 faul ortalaması oynayan Konyaspor bu alanda lider konumda bulunuyor. Konyaspor’u Alanyaspor ve Akhisarspor takip ediyor. Ligin en az faul yapan takımı ise İzmir temsilcisi Göztepe.

PASLA OYUNDA LİGİN EN KÖTÜLERİNDEN

Yüksek mücadele performansı ile öne çıkan Konyaspor’un bir diğer şaşırtıcı istatistiği ise topla oynama ve paslı oyunda. 514.4 topla oynama ortalaması bulunan yeşil beyazlılar bu alanda 15. Sırada yer alırken, yüze 63 pasla oyun istatistiği ile de 17. Sırada yer aldı. Konyaspor rakiplerine oranla daha az topla buluşurken daha az paslı oyun tercih ediyor.

TOPA SAHİP OLMA NORMAL SEVİYEDE

Bir diğer ilginç istatistik de topa sahip olma oranı. Konyaspor ilk 8 maçta pek çok karşılaşmada rakiplerine göre daha üstün taraf olmasına rağmen bunu topa sahip olma oranlarına yansıtamadı. Yüzde 48.2 topla oynama ortalamasına sahip olan yeşil beyazlılar topa az sahip olan, paslı oyunu tercih etmeyen ve ligin en fazla faul yapan takımı olarak dikkat çekiyor.

HURTADO İSTATİSTİKLERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Yüksek mücadele gücü ve direkt oyun yapısı ile öne çıkan Konyaspor’da bu yapıyı yeni transfer Hurtado değiştirebileceği öngörülüyor. İlk 8 haftalık bölümde fazla forma şansı bulamayan Perulu oyuncu son oynanan Beşiktaş maçına ilk 11’de başlamıştı. Bu maçta pas istatistikleri ile öne çıkan yıldız oyuncu, pas koordinasyonunu sağlayarak Anadolu Kartalı’nın hem hücum çeşitliliğini artırabileceği hem de topun Konyaspor’da kalma oranını artırarak skor tutamama sorununu çözebileceği düşünülüyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim