Badmintonda tek erkeklerde Türkiye 3’üncüsü olmasının ardından, oturarak voleybolda da milli takıma seçilme başarısını gösteren Adıgüzel, hayatının sporla tekrar anlam bulduğunu söyledi. Konya Sakatlar İdmanyurdu Kulübü sporcusu Gazi Adıgüzel, kamp için geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, 1996 yılında Uzman Çavuş olarak görev yaptığı Hakkari Yüksekova’da terör örgütünün döşediği mayına basması sonucu sol ayağını kaybettiğini anlattı. Ayağını kaybettikten sonra hayata küstüğünü, evden dışarıya çıkmak bile istemediğini anlatan Adıgüzel, şunları kaydetti:
“Benim için gerçekten zor günlerdi. Doğuştan engelli olanlar engellerini kabul edebiliyorlar. Ancak benim gibi sonradan engelli olanlar bunu çok zor kabul ediyor. Ayağımı kaybettikten sonra çok zor bir dönem geçirdim. Adeta hayata küsmüştüm. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile spora başlama kararı aldım. İyi ki de başlamışım. Spor hayata bakış açımı değiştirdi. Spor yaparak engelimi unutmaya, normal insanlar gibi hayatımı sürdürmeye başladım. Kısa bir süre basketbol oynadım. Daha sonra badminton sporuna yöneldim. Bu branşta önemli mesafeler kat ettim. Düzenlenen çeşitli şampiyonalara katıldım ve yarıştım. Son olarak 30 Nisan’da Hatay’da düzenlenen Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonasında tek erkeklerde üçüncü oldum.”
Adıgüzel, oturarak voleybol sporu ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök sayesinde tanıştığını belirterek, “Hocam yetenekli olduğumu ve bu sporu da yapabileceğimi söyledi. Oturarak voleybol sporuna da kısa sürede alıştım. Hedefim milli takıma seçilmekti onu da başardım. Şu an milli takımdayım. Çok mutluyum” dedi.
HER ENGELLİNİN YAPABİLECEĞİ BİR SPOR BRANŞI VAR
Sporun adeta kendisini tekrar hayata bağladığını bildiren Adıgüzel, şöyle devam etti: “Hayatım sporla tekrar anlam buldu. Engellilere ve gazilere mutlaka bir spor dalı ile uğraşmalarını öneriyorum. Her engellinin yapabileceği bir spor branşı var. Ben Allah’ın şanslı kullarındanım. Her Türk gencinin hayal ettiği üniformayı onurla giydim şimdi de milli takım formasını giyiyorum. Bu beni gururlandırıyor.” Adıgüzel, oturarak voleybol milli takımı ile 8-15 Ekim’de Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlandıklarını belirterek, bu şampiyonada kadroda yer alarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini kaydetti. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök ise Mevlüt Adıgüzel’in yaşına rağmen yüksek performans göstererek milli takım kampında yer almayı başardığını söyledi. Kök, tüm engellilere spor yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
Editör: TE Bilişim