5 maçlık galibiyet serisinin üzerlerindeister istemez bir baskı oluşturduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu, “Akhisar yenilgisiyle bustresten kurtulduk. Uşak maçına daha rahat çıkacağız” dedi.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadeleeden ve averajla liderlik koltuğunda oturan temsilcimiz Torku SelçukÜniversitesi’nde, cumartesi günü oynanacak zorlu Uşak Üniversitesi maçınınhazırlıkları sürüyor. Manisa deplasmanında Akhisar’a boyun eğerek ilkyenilgisini alan sarı-mavililer, kendisi gibi zirveyi kovalayan UşakÜniversitesi’ni mağlup ederek yeni bir seriye başlamak istiyor. Temsilcimizdeönemli bir eksik bulunmazken, teknik heyet idmanların yanı sıra sporcularınmorallerini yüksek tutma yönünde de çalışmalar yapıyor.

Beş maçlık galibiyet serisininüzerlerinde ister istemez bir baskı oluşturduğuna değinen Torku SelçukÜniversitesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu, “Bunun sıkıntısını Akhisardeplasmanında yaşadık. Fazla stres oyunumuzu etkiledi. İşin açıkçası bu yenilgibir yönde iyi oldu. Üzerimizdeki baskıyı attık. Uşak Üniversitesi maçına daharahat çıkacağımıza inanıyorum. Akhisar yenilgisini evimizde kazanarak telafietmek istiyoruz” diye konuştu.

Taraftar desteği de isteyenAntrenör Aclan Kavasoğlu açıklamasını şöyle tamamladı. “Salonun dolu olmasıbize artı güç veriyor. Konya’daki basketbol sevgisi müthiş. TaraftarlarımızıUşak maçına davet ediyor ve destek istiyoruz. Bu zorlu virajı onların vereceğidestekle geçeceğimize inanıyorum. Uşak Üniversitesi de sezona bizim gibi iyibaşladı. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Bu bilinçle çalışmalarımız devam ediyor.Umarım taraftarımız önünde kazanır ve yerimizi koruruz. Bu konuda sporcularımaolan güvenim sonsuz”.

T2BL'de 7.hafta Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak. Ligde 7.haftanın programı şu şekilde: Gelişim Koleji-Akhisar Belediye, FinalGençlik-İzmir  Büyükşehir Belediyespor,İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Yeşilgiresun Belediye, Vestel-Pertevniyal,Torku Selçuk Üniversitesi-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, BaşkentGençlik-Bandırma Kırmızı, Best Balıkesir Basketbol-İstanbulspor, Maliye MilliPiyango-Pİ Koleji, Darüşşafaka-Trabzonspor Basketbol.  

MaçkolikUşak Üniversitesi geride kalan haftada Best Balıkesir'i 82-62 gibi farklı birskorla mağlup etti.  Torku SelçukÜniversitesi ise Akhisar Belediye deplasmanında ilk yenilgisini aldı.Sarı-mavili ekip rakibi karşısında serbest atış ve 2 sayı yüzdelerinde başarılıolurken şut yüzdesi ve 3'lüklerde rakibine oranla başarasız kaldı. Torku SelçukÜniversitesi rakibi karşısında yüzde 42'lik şut yüzdesi ile oynarken Akhisar'ınbu istatistiği yüzde 46 olarak göze çarptı. Serbest atışlarda rakibine oranlabaşarılı olan sarı-mavili ekip yüzde 61 oranıyla oynarken Akhisar ise yüzde60'da kaldı.

Dış atışlarda zayıf kalan temsilcimiz yüzde 23 ortalama ile maçıtamamlarken Akhisar Belediyespor ise yüzde 39'luk bir oranla sahadan ayrıldı.Akhisar Belediyespor'un dış atışlardaki başarısı maçı kazanmasında büyük paysahibi oldu. Temsilcimi Torku SelçukÜniversitesi bu karşılaşmada 37 takımribaundu, 10 asist 6 top çalma ve 20 top kaybı ile oynarken AkhisarBelediyespor ise 35 ribaund, 13 asist, 10 top çalma ve 14 top kaybı ile oynadı.Torku Selçuk Üniversitesi cumartesi günü oynayacağı Maçkolik Uşak Üniversitesi maçınınhazırlıklarını sürdürüyor.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim