Son dönemde altyapıda elde edilen başarılarla ve milli takım gönderdiği oyuncularda alkış alan Konyaspor Futbol Akademisi’nin Konyalı oyuncularından Abdulsamet Kaya, Konya Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Okul takımında keşfedilen ve yeşil beyazlı camiaya kazandırılan 2003 doğumlu Abdulsamet, Konyaspor’un da beklenti içinde olduğu oyunculardan bir tanesi. Konyalı oyuncu, Konyaspor’a transferinden milli takıma, A takımdan hedeflerine kadar birçok konuda konuştu.

OKUL TAKIMINDAN KONYASPOR’A

İsmim Abdulsamet Kaya, Konya’da doğdum ve Konya’da büyüdüm. 2003 doğumluyum. Konya Spor Lisesi’nde okuyorum. Şu an Konyaspor U17 takımında oynuyorum. 

Futbola ilk olarak okul takımında başladım. Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu’nda okul takımına seçilmiştim. Daha sonra Konyaspor’dan hocalarımız orada oynadığımız maçları izlerken beni görmüşler. Haldun Üstel hocamız beni beğendi ve Konyaspor’a davet edildim. O zamanlarda Haldun hocamız 2002 doğumlulara bakıyordu. İlk olarak 1 hafta orada antrenmanlara çıktım. Sonrasında ise kendi yaş grubumda bir hazırlık maçı vardı. Mustafa Koçan hocam beni çağırdı ve o maçta oynadım. Böylelikle Konyaspor’da lisansım da çıkmış oldu. O sezon normal lig maçlarında da oynadım. Sonraki sezonda da Çağdaş hocam (Çankaya) ile çalışmaya başladık. 

BENİ ÇAĞDAŞ HOCA EĞİTTİ

Konyaspor transfer olduğum için çok mutluydum. Zaten her zaman Konyaspor altyapısında oynamak istiyordum. Çok gururlanmıştım. 

Geldiğimde bütün maçlarda oynamıştım. Hocamız değişti ve Çağdaş hoca geldi. Onunla birlikte U13’te Türkiye’de son 8 takım arasına kalmıştık. Sonraki dönemde de her zaman Çağdaş hoca ile birlikte çalıştık. Yaklaşık 5 senedir birlikteyiz. O yaştan beri Çağdaş hoca eğitti beni.

ÇOK İYİ İMKANLARA SAHİBİZ

Biz bu sezondan itibaren Tatlıcak Tesisleri’nde çalışmaya başladık. Zafer’deki tesisler biraz yetersizdi. Futbolcunun yetişmesi için çok uygun değildi. Şimdi çok güzel bir imkan var. Tesisimiz çok güzel. Çim sahalarda idman yapma imkanı buluyoruz. Buradaki sahalarımız çok güzel. İdmanlardan sonra burada yemek yiyebiliyoruz. Aynı zamanda burada kurslar alıyoruz. Her gün İngilizce hocalarımız geliyor ve ders veriyor bize. Diğer derslerimizden geri kalmamamız için burada da eğitimlerimiz devam ediyor. Hem futbol anlamında hem de kendimizi sosyal yönden geliştirme açısında çok iyi imkanlarımız var burada. 

KENDİ MAÇLARIMIZI İZLEYEBİLİYORUZ

Tesislerimizde antrenmanlarımız dışında haftanın belirli günleri bireysel ve takım halinde çalışma programlarımız oluyor. Hem mevki hem de bireysel eksikler adına performans antrenörlerimiz bize çalışmalar yaptırıyor. Tesisimizde son model bir fitness salonumuz var. Hocalarımızın gözetiminde gerekli antrenmanları yapıyoruz. Böyle olunca çok iyi şekilde biz de ilerleme kaydediyoruz. Analiz odasında kendi oynadığımız maçları izleme imkanımız da oluyor. Bu sayede hatalarımızı görebiliyoruz. Bunun dışında arkadaşlarımızla birlikte vakit geçirmek için oyun salonumuz mevcut. Birlikte sohbet ederek güzel vakit geçirebiliyoruz. 

ALTYAPIDA BAŞARILI OLDUK

Konyaspor’da çok iyi bir planlama oldu. Onun sayesinde biz de altyapıda büyük başarılar elde ettik. Geçen sezon Türkiye dördüncüsü olmuştuk. Bu sezon ise şu an ligde lideriz. Ve sürekli olarak sadece bizim takımdan 6-7 oyuncu milli takımlara davet ediliyor. Tabi tesislerin yanında hocalarımız da bize çok güvendi. Biz de onları mahcup etmedik. Elimizden ne geliyorsa daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. 

TAKIM İÇİNDE ABİ KARDEŞ GİBİYİZ

Biz 4-5 senedir sürekli beraber oynayan bir grubuz. Bu sene de çok iyi bir çıkış yakaladık ve ligde lider olduk. Hocamızın bize öğrettikleri doğrultusunda çok iyi bir yapılanmamız var. Sezon başını çok iyi geçirdik. Takım içindeki uyum ve arkadaşlık çok iyi durumda. Birbirimizle abi kardeş gibiyiz. Hocamızla da aynı şekilde. Burada gerçekten bir aile ortamı var. 

KULÜBÜMÜ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORDUM

Milli takıma ilk olarak U15’te oynarken gitmiştim. Milli takıma davet edildiğimde çok mutlu olmuştum. İlk maçıma çıktığımda çok heyecanlandım ve aynı zamanda gururlandım. Konyaspor’da Ömer Ali ve Abdülkerim Bardakçı’dan sonra ben davet edilmiştim, o yüzden çok gururlandım. Hocamızı ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmek istiyordum. Bunun başardığım için de çok mutlu oldum. Ve ilerleyen dönemde de sürekli olarak milli takıma gitmek istiyorum.

TESİSTE SERVİSİ İMKANI

Burada ilk olarak sabahları okula gidiyoruz. Öğleden sonra derslerimiz bitince Konyaspor’un servisi bizi alarak tesislere getiriyor. Burada yemeğimizi yedikten sonra idmanımızı yapıyoruz. Antrenmandan sonra ise eksik olduğumuz dersimiz varsa derse kalıyoruz. Yoksa servisimiz yine bizi evimize götürüyor. 

BURADA BİR AİLE ORTAMI VAR

Şehir dışından gelen arkadaşlarımız da var takımımızda. Onların aileleri burada olmadığı için o eksiği biz kapatmaya çalışıyoruz. Zaten önce de dediğim gibi bir aile ortamı var burada. Hafta içinde zaten sürekli olarak beraberiz ama hafta sonlarında da birlikte vakit geçiriyoruz. Takım arkadaşlarımızla birlikte toplanıp sosyal aktiviteler yapıyoruz. Hocalarımız da bu konuda hem bize hem şehir dışından gelen arkadaşlarımıza çok yardımcı oluyor. Tesislerde kalan hocalarımız var, bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmıyorlar. Çok şükür hiçbir sıkıntımız yok. 

HEDEFLEDİĞİM YERDE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIM

Biz şu an Konyaspor altyapısında oynuyoruz. Ama hepimizin hedefi A takıma gidebilmek. Konyaspor A takımı ile ilk antrenmana çıktığımda çok mutlu olmuştum. Orası çünkü ilk aşamaydı. Konyaspor A takımı ile antrenmana çıktığımda Aykut hocam olsun, yardımcı hocalarımız olsun, oradaki ağabeylerim olsun bana çok yakın davrandılar. Ne yapmamız gerektiğini söylediler. Eskişehirspor ile oynanan hazırlık maçında da Aykut hoca bana güvendi ve görev verdi. İlk maça çıktığımda çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Hedeflediğim bir yerde olmanın heyecanını yaşadım. Maçtan sonra ilk arayanlardan biri de Çağdaş hocam oldu. Onlar da çok mutlu oldu. Çünkü onlar da bizim gelişerek bir an önce orada oynamamızı istiyorlar. Maç içinde de aynı şekilde hocamız ve ağabeylerimiz yardımcı oldu. Güzel bir tecrübe oldu benim için. 

İLK HEDEFİM AVRUPA’DA OYNAMAK

Benim ilk hedeflerimden bir tanesi Konyaspor A takımında oynamak. Ömer Ali Şahiner gibi altyapıdan yetişerek orada kaptanlık yapmak istiyorum. Orada kendi bölgemde oynayan Riad Bajic’i takip ediyorum. Herkes gibi sonrasında benim de hedefim Avrupa’da forma giyebilmek. İnşallah Allah sakatlık kaza vermezse milli takımda da A takıma kadar yükselmek istiyorum. 

BURADA OLDUKLARI İÇİN ÇOK ŞANSLILAR

Benim buraya kadar gelmemde Konyaspor camiasının ve ailemin çok büyük katkısı var. Alt yaş gruplarında oynayan çok oyuncular var. Onlar da böyle bir camiada oynadıkları için çok şanslılar. Onların da gelişerek hem Konyaspor’a hem Türk futboluna hizmet edeceklerine inanıyorum. 

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim