Abdülkerim Bardakçı geri döndü

Dün itibari ile sahaya inen İttifak Holding Konyaspor’da tanıdık bir sima 42 numara ile antrenmanda boy gösterdi. Konyaspor alt yapısında yetişen ve bir süredir TFF 1. Lig takımlarında kiralık olarak forma giyen Abdülkerim Bardakçı, sezon başı kampına katıldı. Her sezon performansını daha da yükselten deneyimli stoperin bu sezon takımda kalmasına ve forma giymesine kesin gözü ile bakılıyor.

KONYASPOR ALT YAPISINDA YETİŞTİ

7 Eylül 1994 doğumlu olan futbola Fenerspor alt yapısında başladı. 2009 yılında Konyaspor alt yapısına geçiş yapan tecrübeli stoper 2011 yılında Konyaspor ile profesyonel sözleşme yaptı. Konyaspor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından 1922 Konyaspor’a kiralık gönderilen Abdülkerim, daha sonra 1 sezon da Adana Demirspor formasını terletti.

Bir dönem daha Konyaspor forması giyen sol ayaklı stoper daha sonra Samsunspor, Giresunspor, Denizlispor ve Altay gibi TFF 1. Lig takımlarında kiralık olarak oynadı.

SÜPER LİG’DE 14 MAÇ

Genç yaşına rağmen kariyerinde 201 maça çıkan Abdülkerim Bardakçı, pek çok takımda kiralık olarak forma giymesine rağmen yine de en çok Konyaspor’da oynadı. Konyaspor forması ile 43 maça çıkan Abdülkerim bu Süper Lig’de ise sadece 14 maçta oynayabildi.

Geçen sezon Altay ile 31 lig maçına çıkan Abdülkerim Bardakçı, 3 gol atma başarısını göstermişti. Konyalı savunmacı ayrıca kariyerinde U18-U19-U20 ve U21 takımlarında 26 maçta milli formayı terletmişti.

BÜLENT HOCA İSTEDİ

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en önemli stoperi olan teknik direktör Bülent Korkmaz, yeniden takıma dönen Abdülkerim için en büyük şans olarak görülüyor. Daha önce de Konyaspor’un sezon başı kamplarına katılan Abdülkerim, özellikle Aykut Kocaman ile anlaşamamış ve kiralık gitmek için talepte bulunmuştu.

Bülent Korkmaz’ın, Abdülkerim’in eski maçlarını izlediği ve özellikle takımda kalmasını istediği gelen bilgiler arasında.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim