Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Spor Engel Tanımaz adlı örnek bir projeyi hayata geçirdi. Proje faaliyetleri 1 Haziran tarihinden itibaren başladı. Çalışmalar  1 Kasım tarihinde sona erecek. 
100 SPORCUYA 5 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK
Konya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur ise projenin kapsamı ve amacı hakkında bilgi verdi Songur, “Proje kapsamında Konya il merkezinde bulunan zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli 100 çocuğumuza, 5 ay boyunca, 11 antrenör ile atletizm, badminton, bilek güreşi, halter ve yüzmeden oluşan 5 branşta spor yaptırarak topluma kazandırmak, sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, hayata daha sıkı bağlanmalarını, kendilerine güvenmelerini sağlamak, ve sporla tanıştırmaktır. Engelli çocuklarımızın spor yapamamasındaki engellerin sebebi bedensel engelleri değildir. Yeter ki biz yöneticiler engelli çocuklarımıza yeteri kadar eğilebilelim, zamanında yönlendirebilelim, uygun biçimde eğitebilelim bu sürecin sonucunda sporun hiçbir şekilde engel tanımadığı görülecektir.Çünkü spor engel tanımaz. Bu proje, engelin adı ne olursa olsun engelin aşılabileceğini ve topluma sporu bir yaşam tarzı haline getirmiş gençler yetiştirebileceğinin bir göstergesi olacaktır. Engelli çocuklarımıza tüm spor malzemeleri proje kapsamında alınacak, çocuklarımız servislerle evlerinden alınıp, çalışmalardan sonra tekrar evlerine bırakılacaktır. Çalışmalar, Kurumumuza ait Spor Salonlarında, Kapalı Yüzme Havuzunda, Bilek Güreşi–Halter çalışma salonlarında ve Atletizm pistinde haftanın 2 günü 2’şer saat antrenman yaptırılarak. 01 Haziran 2011 tarihinde başlayacak,01 Kasım 2011tarihinde sona erecektir. Proje tamamlandıktan sonra yetenekli olan engelli çocuklarımız lisanslandırılacak ve ilimizde bulunan engelli spor kulüplerinin alt yapılarına yerleştirilecektir. Bu kulüplerin bünyesinde spor yapmaya devam edeceklerdir. Diğer engelli çocuklar ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyelere ait spor tesislerinden yararlanarak sporu bir yaşam tarzı haline getireceklerdir.
Projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen, Konya Valiliğimize, Mevlana Kalkınma Ajansına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve sporcu velilerine teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim