Atiker Konyasporlu Moryke Fofana, iç sahada oynayacakları İstikbal Mobilya Kayserispor ve Göztepe karşısında alınacak 6 puanın Avrupa kupalarına gitme yolunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi. Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında sahasında Kayserispor'u ağırlayacak olan Atiker Konyaspor, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Kayacık Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fildişili futbolcu Moryke Fofana, Fenerbahçe karşısında takım olarak 1 puanı aldıklarını söyledi.
 Fofana, "Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maç, çok zor geçmesini beklediğimiz bir maçtı. Neredeyse bütün maç 11'e karşı 10 kişi mücadele ettik. Ama bu kazanmış olduğumuz puan benim sayemde alınmış bir puan değil. Kollektif, bütün takımın çabasıyla alınmış bir puandır. Orta alanda arkadaşım Milosevic'in bana vermiş olduğu güzel pasla, onun yardımıyla attığım bir gol. Allah'a şükür ki maçı 1-1 bitirip güzel bir puan elde ettik. Dediğim gibi hep beraber tüm takımın çabasıyla alınmış bir puan" dedi.
6 PUAN AVRUPA YOLUNDA ÖNEMLİ OLACAK
Sahalarında oynayacakları Kayserispor ve Göztepe karşısında alınacak 6 puanın Avrupa yolunda kendilerine fayda sağlayacağını belirten Fofana, "Evimizde oynayacağımız bu maçlar zor olacak ama 6 puan almamız mümkün. Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maç nasıl zorsa Allah'ın yardımıyla önümüzdeki iki maçta da bu puanları alabileceğimize inanıyoruz. Alacağımız bu puanların Avrupa'ya gitme yolunda bize fayda sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

KONYASPOR ÖRNEK KULÜP

Öte yandan rakip Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman Konyaspor’a övgüler yağdırdı. Karaman, futbolcuların hem mücadele hem de pozisyon oynama yönünden iyi işler yaptığını belirterek; "İki maçı kendi evimizde oynadık. İki maç 6 puan örneğini vermiştik. Futbolcularımız 6 puanı aldılar, oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ligde, alttaki 8-9 takım inanılmaz mücadele devam ediyor. Şu anda 29 puandaki Kasımpaşa ile maça gittiğimizde lig ikincisiydi, bugün baktığınızda bizden 1 puan yukarıda. Henüz fazla bir şey yapmış değiliz. Sadece sondan ikinciyken 12 puanlık görüntüyü normal hale getirdik. Diğer takımlar da normal, bugün Erzurumspor’un çıkışı alkışlanacak bir çıkış ve mücadeleyi asla bırakmıyorlar. Aynı şekilde Akhisarspor ve Ankaragücü. Hala yeterli değil yaptığımız iş. İlk geldiğimizde şunu söylemiştik; ‘Plakayı, 38’i bir yazdıralım sonra lige bakalım’ diye. Hala aynı şeyleri söylüyorum. Elimizdeki mevcut kadroyu oyuncu arkadaşlarımız vermiş olduğumuz düşünce içerisinde iyi kullanıyorlar. Burada en önemli şey futbolcularımız. Futbolcu arkadaşlarımız hem mücadele yönünde hem pozisyon oynama yönünde inanılmaz iyi işler yapıyor. Bunu süreklilik hale getirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"SAYGI DUYULACAK FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUZ" 
Atiker Konyaspor'un son yıllarda örnek bir kulüp haline geldiğini, kendilerine saygı duyduklarını ifade eden Teknik Direktör Hikmet Karaman; "Bu hafta deplasmanda Anadolu’nun son 3-4 senesinde çok önemli bir takım haline gelen Konyaspor ile oynayacağız. Konyaspor’u ne olursa olsun alkışlıyoruz; taraftarıyla, başkan ve yönetim tarzıyla örnek bir kulüp haline geldiler. Biz de Kayserispor olarak başkan, yönetim kurulu ve şehir süreklilik haline getirmemiz gerekiyor. Konyaspor bunu süreklilik haline getirme yolunda çok büyük adımlar attı. Böyle bir takıma karşı oynayacağız, bunun farkındayız. Saygı duyuyoruz, biz de pazar günü orada saygı duyulacak bir futbol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 
Maç öncesi ligde geride kalan 22 haftada 34 puan toplayan Atiker Konyaspor puan cetvelinde 5. sırada yer alırken 28 puan toplayan İstikbal Mobilya Kayserispor ise 11. sırada bulunuyor. 

DHA/İHA

Editör: TE Bilişim